Велосипед - сучасний міський транспорт

Міський велосипед поступово стає невід'ємним атрибутом життя сучасної людини. Щоденна економія на оплаті проїзду, турбота про навколишнє середовище, схуднення, зміцнення здоров'я - важко перелічити всі причини, за якими городяни пересідають на цей екологічний зручний двоколісний транспорт.

Вибрати відповідний сітібайк - завдання непросте, але здійсненне. Завітайте по посиланню гибрид велосипеды до інтернет-магазину lisoped.ua, саме там ви зможете придбати модель, яка у повній мірі буде задовільняти всім вашим індивідуальним вимогам.

Чим відрізняється міський велосипед

Байк для населеного пункту - практичний транспортний засіб з мінімальною комплектацією. Відмова від складних компонентів дозволяє істотно знизити вартість велосипеда і витрати на регулярне обслуговування. Сітібайки прийнято оснащувати надійними комплектуючими початкового рівня, тому моделі з дисковою гальмівною системою і амортизаційною вилкою зустрічаються вкрай рідко.

Всілякі аксесуари, покликані забезпечувати комфорт велосипедиста протягом тривалих поїздок, присутні завжди. Власнику сітібайка необхідно добиратися на роботу в будь-яку погоду, тому міські велосипеди оснащуються захисним кожухом ланцюга і крилами, що запобігають потраплянню бруду і бризок на одяг. Багато велосипедів для населеного пункту обладнані об’ємними багажниками, що дозволяють відмовитися від рюкзака і знизити навантаження на спину.

Міський велосипед незамінний, якщо ви регулярно катаєтеся по асфальтованих дорогах і їздите переважно в межах міста. Використані виробником компоненти впливають на експлуатаційні та ходові характеристики байка, тому при покупці бажано оцінити кожен з них.

Визначаємо розмір велосипедної рами

Придбання оптимального байка для міста починається з вибору ростовки. Якщо параметри рами не відповідають росту власника, велопрогулянки стають вкрай некомфортними. Потрібний параметр можна визначити самостійно:

- при зрості 145-155 см потрібно рама 14-15 дюймів;

- для 155-165 см підходять 16 дюймів;

- 17-18 дюймів - найпоширеніший формат, призначений для росту 165-180 см;

- високим велосипедистам (180-190 см) потрібна рама 19-20 дюймів:

- райдерам, чий зріст перевищує 190 см, рекомендовані 21-22 дюйма.

Комплектація сітібайка

Щоб вибрати міської велосипед, потрібно оцінити основні компоненти, починаючи з рами, яка має безліч характеристик, крім розміру. Сітібайки призначений для дівчини, яка планує кататися в спідниці або плаття? Віддавайте перевагу жіночим велосипедам з заниженою верхньою трубою. Збираєтеся перевозити байк в багажнику автомобіля або зберігати в невеликому приміщенні? Вам знадобиться велосипед зі складною рамою.

Що стосується матеріалу, то у кожного варіанту є переваги і недоліки. Моделі на базі алюмінієвого сплаву мають чудову керованість і малу вагу, але коштують значно дорожче сталевих аналогів. Надлегкі рами з карбону нечасто зустрічаються серед міських велосипедів через високу собівартість вуглеволокна.

Діаметр коліс має значення, якщо ви плануєте періодично вибиратися на грунт. Для подібних прогулянок більше підходять широкі колеса діаметром 26 дюймів. Для міського катання зазвичай використовуються 28-дюймові шини, а складні велосипеди оснащуються невеликими 20-дюймовими колесами. Універсальні покришки відрізняються дрібним малюнком і невеликими шипами з боків, що забезпечують прохідність в будь-яких умовах.

Широкий діапазон передач необхідний жителям міст зі складним рельєфом. Долати круті спуски і підйоми набагато зручніше за допомогою трансмісії на 21 передачу.
Для переміщення по місцевості з однорідним рельєфом досить системи простіше або одношвидкісного байка. У спірній ситуації правильним рішенням стане придбання сітібайка з планетарної втулкою, що забезпечує 3-7 швидкостей і вкрай невибагливий ​​у догляді.

Сідло - важлива частина міського байка, від його якості залежить комфорт велосипедиста під час тривалого катання. Анатомічні моделі, як правило, виконані з натуральної шкіри або якісної синтетики, сідла дешевші виготовляють з пенопропілена і замінника шкіри. Для дам призначені спеціальні моделі, що враховують особливості жіночої анатомії.

Більшість сітібайків оснащено жорсткою вилкою, амортизатор вважається швидше надмірністю, ніж необхідністю. Якщо дорожнє покриття у вашому місті відрізняється низькою якістю, вам підійде гібридна модель з м’якою виделкою базового рівня. Що стосується гальм, то власники міських байків, як правило, обмежуються ободнимі системами, легкими в обслуговуванні і недорогими.

Велоаксесуари: забезпечуємо комфорт

Сучасні сітібайки обладнані відбивачами, але для більшої безпеки не завадить купити передню фару і мигалку. Велосвітло особливо необхідне, якщо часто доводиться виїжджати на дорогу в темний час доби. У обов’язковий набір велосипедиста входить легкий і міцний шолом, що захищає від травм і палючого сонця. Вибираючи шолом, перевірте, щоб він підходив за розміром, не погіршуючи огляд при пересуванні.

На дорогах іноді трапляються непередбачувані ситуації, тому бажано обзавестися ремонтним набором і комплектом ключів, які зручно зберігати в підсідельній сумці. Якщо вам потрібно перевозити об’ємний багаж (спортивну сумку або продукти), встановіть на сітібайк місткий багажник.

Шанувальникам тривалих велопрогулянок знадобиться фляга з надійним кріпленням. Постійний доступ до освіжаючого напою захистить організм від зневоднення і болю в суглобах. Загалом, сучасні виробники випускають чимало корисних велоаксесуарів, якими ви можете доукомплектувати свій байк.