Найпоширеніші міфи про пластикові вікна

Пластикові вікна давно увійшли в наше життя і використовуються повсюдно: в дитячих садах, школах, офісах, в приватних будинках і квартирах. Незважаючи на те, що вони зарекомендували себе як абсолютно безпечний, надійний, теплий і красивий вид скління, суперечки між прихильниками і противниками вікон ПВХ не вщухають досі, породжуючи все нові і нові міфи.

Міф 1. ПВХ вікна шкідливі для навколишнього середовища і здоров’я людини

Це найпоширеніший міф про пластикові вікна. Плутаючи такі поняття, як екологічність і натуральність, люди приходять до неправильних висновків про виділення пластиковим вікном шкідливих речовин. Так, ПВХ не є природним матеріалом і його виробляють лише в заводських умовах, але він абсолютно безпечний як для людини, так і для навколишнього середовища.

Твердження скептиків про виділення діоксинів при нагріванні ПВХ вірно лише частково. Для того, щоб хлор, що міститься в пластиці, перетворився в діоксин, вікно необхідно нагріти до 225 ° С, що можливо лише при пожежі. Ні вплив сонячних променів, ні опалення в будинку не можуть сприяти цьому процесу.

А той факт, що ПВХ широко використовується в медицині, не залишає ніяких сумнівів в нешкідливості використання пластикових вікон.

Звичайно ж, мове йде про якісні вироби від перевірених виробників, і якщо вам потрібні дійсно надійні, довговічні, і функціональні металопластикові вікна львів, звертайтесь до компанії “Скло Крафт”.

Міф 2. Вікна ПВХ «пахнуть»

Цей міф - продовження помилки про виділення пластиком шкідливих речовин. Говорячи про небезпеку вікон ПВХ, їх противники як вагомий аргумент наводять неприємний запах після установки. Однак природа виникнення цього запаху зовсім інша. Найчастіше відразу після монтажу вікна люди відчувають запах мастила силіконового ущільнювача, який вивітрюється протягом першої доби.

Міф 3. Пластикові вікна «не дихають»

Ще один популярний міф про пластик. Утворення запітніння і конденсату пояснюється високою герметичністю, яку забезпечує вікно ПВХ, тим самим перешкоджаючи проникненню в ваш будинок холодного повітря і виникненню протягів. Це говорить лише про якість віконної конструкції і її монтажі. Так зване «природне провітрювання» - насправді, не що інше, як нещільні стики між стіною і рамою вікна або між рамою і стулкою, які в підсумку можуть обернутися в хронічні застуди для вас і ваших близьких.

Для вирішення проблеми з запотівання в сучасних вікнах ПВХ присутня функція мікропровітрювання, завдяки якій стулка вікна відкривається на пару міліметрів. Цього достатньо для комфортного повітрообміну в приміщенні без шкоди для здоров’я.

Міф 4. Всі вікна ПВХ жовтіють

Далеко не всі. Це залежить від використовуваних добавок (аддитивів). Економія виробників ПВХ профілю на аддитивах якраз і призводить до появи жовтизни на вікнах. Використання якісних добавок збереже первозданну білизну віконної рами протягом всього терміну служби.

Міф 5. Склопакети, заповнені аргоном якісніші

Цей міф виник завдяки виробникам, які прагнуть знайти якомога більшу кількість замовників. Однак наявність аргону в склопакеті ніяк не впливає на якість вікна.

На теплоізоляцію склопакета впливає в першу чергу, не якийсь газ в нього закачаний, а під яким тиском він там знаходиться. Чим більше тиск в склопакеті, тим більше холодного повітря проникає в приміщення. Так само не на користь аргону говорять його звукоізоляційні властивості.

Таким чином, переплата за заповнення склопакета аргоном абсолютно не виправдана.

Міф 6. Наявність вакууму в склопакеті

Якби це було правдою, то скло лопнуло б, не витримавши навантаження атмосферного тиску.

Міф 7. Ціна на вікна ПВХ залежить тільки від його розміру

Вікно складається з безлічі комплектуючих - це рама, склопакет, фурнітура - від яких залежить ціна на готове вікно. Так економія на будь-якому елементі призведе до здешевлення кінцевого продукту, але при цьому постраждає його якості.

Основними чинниками, що впливають на вартість вашого вікна є наступні:

- однокамерний або ж двокамерний склопакет

- з енергозберігаючим склом або без нього

- дешева фурнітура з пластиковими елементами або ж дорожча, але надійну і довговічну

- недорогий профіль або довіритись перевіреній марці нехай і дещо дорожчій.

Це лише невелика частина помилок про пластикові вікна, породжуваних неправильною інформацією і конкурентною боротьбою між виробниками вікон.