Визначаємо якість шкіряної куртки

Наскільки якісний пропонований вам продукт, будь то готовий виріб, чи клапоть шкіри, з якого ви збирайтеся зшити річ, можна перевірити безпосередньо на місці покупки. Для цього необхідно знати деякі властивості шкіри (частково вони схожі з властивостями гуми).

1. Традиційна вірна порада - купуйте шкіряні вироби не на ринку, а в фірмовому магазині, наприклад тут https://mega-moda.in.ua/izdeliya-iz-naturalnoj-kozhi, де в широкому асортименті представлені чудові моделі чоловічих і жіночих шкіряних курток українського виробництва, які за якістю нічим не поступаються виробам кращих європейських виробників.

На ринку вас будуть переконувати, що річ шкіряна: запальничкою, наприклад, «поприпікають» - кожзам при такому зверненні оплавітся. Але все одно - чи шкіра виявиться грубою, а одяг важкий, або шви розповзуться через кілька місяців.

2. Поцікавтеся, з чиєї шкіри зроблена річ. Найдовговічніша шкіра - буйвола, бика і теляти. При правильній вичинці вона прослужить близько 10 років. Свиняча шкіра - більш доступна за ціною, але у неї є неприємна схильність до «розповзання» - з часом одні деталі куртки починають сидіти на фігурі більш щільно, а інші - відкопилюватися. Її потрібно оберігати від сильних розтягувань. Термін служби куртки зі свинячої шкіри - 3-5 років.

3. Зверніть увагу на країну-виробника. Якісний шкіряний одяг зазвичай роблять в Європі - Італії, Англії, Швеції, Німеччини, Франції. Щоправда, він є і дорожчим.

4. Перевіряйте, чи однакової товщини шкіра по всьому виробу - ретельно огляньте горловину, пройми, ділянки по сторонах від блискавки - на підробках саме там зазвичай ставлять більш тонку шкіру.
На якісній шкірі не повинно бути заломів і пом’ятих ділянок.

5. Про якість можна судити і за матеріалом, з якого зроблена підкладка. Якщо це синтепон - швидше за все, куртка належить до середнього цінового рівня і шкіра має відповідну якість вичинки.

6. Обов’язково перевірте якість кнопок і блискавок; перші не повинні бути тугими або неміцними, другі повинні легко застібатися-розщіпатися.

7. Якісна шкіра повинна приймати початкову форму. Для перевірки цього слід витягнути край виробу і розпрямити. Ніяких слідів залишатися не повинно.

8. Тепер подивимося, наскільки стійкий барвник був застосований при виробленні. Для цього трохи змочіть який-небудь білий підручний матеріал (краще вату) і проведіть по лицьовій поверхні - слідів фарби залишатися не повинно, в іншому випадку під час прання виріб буде підфарбовувати ваш одяг.