Одяг для немовлят - яким він має бути

Поповнення в родині - радісна і щаслива подія для кожної пари. З появою на світ малюка у новоспечених батьків виникає безліч приємних клопотів. Серед них першорядна роль відводиться облаштуванню дитячої кімнати, організації правильного харчування і, звичайно ж, купівлі першого одягу.

Незважаючи на існуючі забобони, думка більшості опитаних матусь зводиться до того, що розумніше купувати всі необхідні речі для майбутньої дитини заздалегідь, незадовго до пологів. Так все буде під рукою, і не буде необхідності відлучатися від чада, щоб купити йому ту чи іншу обновку. Добре, що є перевірені місця, для прикладу інтернет-магазин https://kidopt.com.ua/catalog/odezhda-dlya-novorozhdennih/, де можна придбати дійсно якісні і комфортні для вашого малюка речі.

Як же створити практичний гардероб крихти? На що звертати увагу перш за все? Як уберегти себе від марної трати грошей і не спокуситися на непотрібне? Знайти відповіді на ці та інші питання ми і спробуємо в нашому гіді покупця.

Як правильно підібрати одяг для новонароджених

Сучасний одяг для новонароджених такий різний і часом дивовижний, що мимоволі викликає посмішку і розгублення. Сорочечки, повзунки, колготки, чоловічки і боді, сліпи, чепчики і царапки - розгубитися молодим мамам дійсно є де. Остаточно ставить в тупик і різноманіття дизайнів і колірних рішень наявного асортименту. Сказати, що їх безліч - нічого не сказати. У подібній ситуації великий ризик накупити багато чого зайвого.

Завдання пошуку дитячих речей спрощується в рази, якщо на перше місце ставити зручність і безпеку. З красою і оригінальністю краще почекати до настання більш старшого віку.

Ключові правила вибору першого одягу

- Натуральні матеріали. Відмовтеся від синтетичних речей, як би дешево вони не коштували. Добро дається на всі натуральні тканини: бавовна різної щільності, льон, велюр і т.д.

- Без прикрас. Малюк, що активно пізнає навколишній світ, неодмінно дістанеться до таких красивих бантиків, стрічок, страз і гудзичків і з радістю спробує їх на смак, якщо і зовсім не з’їсть. Уникайте декору повністю, або віддавайте перевагу тільки таким аплікаціям, які не несуть в собі ніякої небезпеки для здоров’я і життя дитини.

- Колір. Одяг для новонароджених не повинен бути надто яскравим і контрастним. Оптимальними вважаються пастельні кольори, спокійні і комфортні для сприйняття, що позитивним чином впливають на психіку. Це може бути бежевий, ніжно-рожевий, персиковий, блідо-блакитний, прохолодний зелений відтінок. Мало того, що барвисті кофтинки і штанці линяють і знебарвлюються в процесі прання, через що стають просто некрасивими. Також є ризик, що використовувані яскраві барвники можуть спровокувати у дитини алергію.

- Тиск. Слідкуйте, щоб гумки навколо ручок і ніжок не були надто тугими. Шви на одязі також зобов’язані бути м’якими або, що набагато краще, зовнішніми, тільки тоді ніжна і чутлива шкіра дитини не буде схильна до подразнення.

- Застібки. Вибираючи одяг з гудзиками і петлями і з кнопками - зупиніться на другому. Перші швидше виходять з ладу. Простежте, щоб застібки легко застібалися і розстібалися.

Одяг для немовляти не повинен бути тісним і занадто великим, не повинен задиратися, розчинятися і болісно довго зніматися і вдягатися.

Справжній порятунок для мам - боді з гудзиками / кнопками спереду і знизу. Воно допоможе швидко поміняти підгузник, не турбуючи надмірно дитину.

Трохи про розміри

Перші місяці свого життя малюк швидко росте і стрімко набирає вагу. Не встигнете озирнутися, як нещодавно куплені речі стануть зовсім малі. При виборі першого дитячого одягу орієнтуйтеся на зростання і комплекцію свого маленького чуда. Не забувайте враховувати запас на підгузник і усадку після прання.

Середній ріст новонародженої дитини близько 49-55 см. Розмір одягу за європейською системою грунтується саме на рості. У випадку з недоношеними малюками підходящими будуть боді, повзунки і т.п. розміром від 44 до 50-го. Народженим в термін для початку достатньо буде 3-4 комплектів одного розміру, 50-го або 56-го. Здорованям не завадить запастися 58-им розміром та 62-им розміром одягу. Залежно від динаміки зростання малюка, цих комплектів повинно вистачити на 2-3 місяці.

Якщо дитина непосида, намагайтеся вибирати курточки та комбінезони просторіші, щоб ніщо не сковувало руху малюка, адже під верхнім одягом, в залежності від температури повітря, може бути ще 1-2 шари.