Ковролін: різновиди покриття і поради по догляду за ним

Сучасний ковролін відрізняється як за своїм зовнішнім виглядом (забарвленням і фактурою), так і за експлуатаційними характеристиками. Для того щоб не помилитися з вибором, купуючи ковролін для будинку або офісу, слід знати про його особливості, класи застосування, основні властивості і характеристики.

Широкий асортимент килимових покриттів від провідних світових виробників представлений на сайті компанії  «Стайл-Центр». Тут https://scentr.com.ua/kovrolin-kovrovoe-pokrytie ви знайдете ковролін різних типів, забарвлень, властивостей і характеристик. Компанія  «Стайл-Центр» реалізує продукцію за найкращими цінами і доставляє її в усі регіони України.

А у цій статті ми розберемо, які існують типи килимового покриття, розповімо про способи догляду за ним.

Типи килимових покриттів

Зазвичай верхній шар ковроліну виготовляється з петлевого ворсу, який піддається обробці - підрізається, а потім вирівнюється. Як правило, його довжина становить від 2-5 мм. По довжині ворсу можна розділити ковролін на покриття з коротким ворсом, а також середньо- і довговорсним покриттям.

Для виготовлення ворсу використовується вовна, поліестер, а також нейлон. Шерсть застосовується в найбільш теплих, м’яких і дорогих натуральних виробах. Синтетичний ковролін коштує істотно дешевше. Його легко чистити, він практичний, має високу стійкість до стирання, але не такий приємний на дотик.

Скручений і розділений ворс

Здебільшого ці покриття мають скручений ворс. Такий ефект досягається за рахунок його теплової обробки. Подібний ковролін довговічний, не стирається протягом багатьох років, витримує великі навантаження. Це доступний за ціною матеріал, який часто укладають в дитячих кімнатах, а також вітальнях і коридорах.

Ще одним різновидом є покриття з розділеним ворсом. М’якість такого ковроліну досягається за рахунок скрученої пряжі ворсу. Згодом такий ворс стає більш пухнастим, що робить підлогу теплою, м’якою і особливо приємною на дотик. Недоліки: легко забруднюється, ворс швидко мнеться. Матеріал даного типу не підходить для приміщень з високою прохідністю, тому найкраще його стелити в спальних кімнатах.

Перш ніж купувати ковролін, дізнайтеся про його властивості та характеристики. Існують різні класи застосування матеріалу для побутового та комерційного використання.

Як доглядати за килимовими покриттями?

- Чистити килим слід відразу ж після забруднення. Пам’ятайте, що видалити застарілі плями буде складніше.

- Регулярно здійснюйте прибирання за допомогою пилососа. Використовуйте сучасні пилососи з обертовою щіткою або пилососи вологого прибирання. Перш ніж проводити вологе прибирання, дізнайтеся, чи можна його застосовувати для покриття вашого типу.

- Для жирних плям застосовуйте сухі порошки та інші засоби для чищення.

- Кожні 2 роки рекомендується проводити глибоке чищення ковроліну.