Навчання в Австрії - особливості і переваги

В останні роки вища освіта в Австрії набирає величезної популярності. І це не пусті слова. Існують незаперечні переваги отримання знань в цій європейській країні. Саме тут розташовані вузи, які здобули світове визнання в сфері освіти і пропонують спеціальності від економічних і медичних до біотехнічних.

Рішення про вибір правильного курсу навчання є складним і для студентів, і для батьків, адже багато в чому від цього залежить успішність і майбутня кар’єра людини.

Вища освіта в Австрії для українців - за привабливою вартістю

Прийшла пора розвіяти міф про те, що вища освіта в Австрії коштує дорого і недоступно для сімей з середнім достатком. Вартість навчання залежить від вузу і громадянства студента. У державних університетах студенти проходять навчання за вартістю від 380 - 744 євро за семестр. Щоб не бути голослівними, порівняйте вартість навчання в інших іменитих вузах: Гарвард вимагає за семестр навчання 18 000 євро, Королівський коледж Лондона -11 577 евро, Массачусетський інститут технологій - 11 304 євро. При навчанні на ступінь бакалавра вищу освіту в Австрії для студента за 6 семестрів обійдеться в суму від 2 280 євро.

На сайті study-and-travel ви зможете детальніше дізнатися про умови вступу до найбільш популярних ВУЗів Австрії, особливості і переваги здобуття вищої освіти саме в цій країні.

Як “правильно” вибрати професію в австрійському вузі і не помилитися?

Порада 1. Пройти співбесіду в спеціалізованих центрах профпідготовки. Фахівці центру допоможуть визначитися з вибором професії, проведуть проф. аналіз і нададуть кілька найбільш перспективних напрямків для вашого розвитку і отримання спеціальності. Для українців враховуватиметься рівень знання мови, що дозволить отримати вищу освіту в Австрії англійською мовою або німецькою.

Порада 2. Відслідковувати рейтинги найбільш популярних і високооплачуваних професій у світі.

- Хірурги / Анестезіологи та інші медичні спеціальності (від 200 тис. $ / рік).

- IT-фахівці (Програміст, Дизайнер, Спеціаліст в сфері продакшн) із середньою зарплатою 160 тис. $ / рік.

- Пілоти авіакомпанії (близько 150 тис. $ / рік).

- Маркетологи / Менеджери / Керуючий ланка (близько 145 тис. $ / рік).

Порада 3. При виборі професії, також варто задуматися - в якій країні ви хочете себе реалізувати. Для різних країн є різний рейтинг по затребуваним професіям. За хорошого фахівця країна готова щедро платити і надати комфортні умови для проживання (вид на проживання, страхування, в подальшому - громадянство).

Рейтингові ВУЗ - якісна вища освіта

Як показує дослідження думки студентів щодо рівня одержуваних знань, для 25% є важливим рейтинг університету в світовій або європейській класифікації. Австрійські вузи конкурентоспроможні серед вузів Європи та світу. Це видно з даних, отриманих в ході досліджень Times серед кращих вузів світу 2013 року.

Кожне агентство виставляє бали, згідно з визначеними критеріями таким, як частка проведених вузом досліджень, оцінка роботодавців, кількість іноземних студентів і т. д. Радує одне, незалежно від позиції університету Австрії в рейтингу, вартість навчання завжди доступна і становить 380-744 євро за семестр .

В Австрії є широкий спектр освітніх установ: професійно-технічні училища, коледжі та університети, де кожен може особисто розвивати свої індивідуальні таланти, здібності та навички. Навчання в Австрії передбачає досить широкий вибір професій. У країні налічується 22 держ. університету, 12 університетів прикладних наук, 9 програм «Fachhochschule degree» (квазі - дуже маленькі університети прикладних наук) і 13 приватних університетів. Орієнтація інститутів наступна: університети теоретичного і пропонують широкий круг предметів, університети прикладних наук практичніші і не мають всіх пропонованих університетами предметів.

Австрія виводить вищу освіту на новий рівень

Переваг отримання якісної австрійської освіти багато. На користь вибору Австрії говорять дані Інституту вищих досліджень. За останні 12 років кількість іноземних студентів зросла більш ніж в 2 рази. І якщо в 2001 році іноземців налічувалося близько 31 тисячі чоловік, то в 2016 їх число вже склало 88 000 чоловік.

Серед інших достоїнств вищої освіти в Австрії слід зазначити:

- вільний графік навчання і самостійне складання студентами плану занять на найближчий семестр;

- відсутність вступних іспитів;

- сучасні аудиторії та дослідні центри;

- толерантне ставлення викладачів до студентів-іноземців;

- диплом міжнародного зразка;

- проходження обов’язкової практики в європейських компаніях;

- більш тривалі канікули, ніж у вітчизняних студентів;

- подорожі країнами Шенгенської зони;

- доброзичливість і безпека країни з високим рівнем життя.