Як вибрати якісний термокостюм

Всупереч поширеній думці, термокостюм - це не диво-одяг, в якому неможливо замерзнути. Основне завдання даного аксесуару - залишити тіло сухим навіть при високій фізичної активності. Додатковий ефект - термоізоляція, тобто збереження тепла. В особливому плетінні тканини затримується повітря, а це найкраща теплоізоляція.

На думку експертів, далеко не кожен комплект термобілизни допоможе зігрітися в негоду і убезпечить його власника під час високогірного походу. Щоб вибрати якісний одяг для холодної пори року, слід звернути увагу на деякі показники. Фахівці стверджують, що під час покупки такого необхідного зимового предмета одягу як термокостюм любителям гірського відпочинку та активних видів спорту не можна втрачати пильність.

Найскладніше вибрати якісний комплект людям, які раніше не використовували термокостюм. У той же час, цей одяг все частіше зустрічається в гардеробі городян, які не займаються спортом. У свою чергу, попит на термобілизну пов’язаний зі збільшенням кількості магазинів, які закуповують таку необхідну в зимову пору року продукцію.

Намагаючись вибрати термобілизну, люди стикаються з проблемою: деякі комплекти коштують 10-15 євро, а ціна інших виробів сягає 70 євро. Далеко не кожен продавець відповість на питання, в чому різниця між цими предметами одягу. Експерти пояснили, що кальсони і футболки з довгим рукавом, майки, шорти, легінси, шкарпетки, що володіють термоеффектом, повинні відводити вологу від тіла, щоб шкіра не мерзла. Таким чином, якщо звичайні бавовняні тканини можуть сохнути протягом години, то для сушки термокостюму достатньо кількох хвилиню

Крім того, якісний термокостюм має зберігати природне тепло тіла людини завдяки своїй структурі, що нагадує осередки. У кожному осередку міститься тепле повітря, яке утворює буфер для захисту від впливу холоду.

Варто знати про те, що термокостюми діляться на кілька груп: яке зберігає тепло, утримує тепло і виводить вологу. Перший вид такого одягу виробляється з додаванням вовни або бавовни і є більш реальним, а другий вид - складається з синтетичних тканин, здатних утримати температуру і прибрати зайву вологу.

Високоякісна термобілизна може містити шерсть новозеландської вівці-мериноса. Такий одяг не вбирає запах поту і зберігає тепло, його не треба прати після кожного носіння. Найкраще вибирати білизну з вовною для нерухомого проведення часу в холодну пору року, наприклад, для риболовлі.

Для активного відпочинку взимку вибирайте термобілизну, до складу якого входить поліпропілен, що рятує тіло від зайвої вологи. Менш ефективна для фізичних навантажень на холоді білизна з поліестеру, однак її можна використовувати, як альтернативу одягу з поліпропілену. Деякі виробники термобілизни вважають, що поліестер не поступається за своїми властивостями більш дорогим аналогам, тому переплачувати за матеріал не має сенсу.

Фахівці нагадують про необхідність правильно доглядати за таким одягом. Щоб випрати термобілизну, краще віддати перевагу делікатному режиму при температурі до 40 градусів. Засоби для прання не повинні містити хлор. Не рекомендується гладити або сушити білизну, використовуючи додаткові джерела тепла.