ТОП-5 університетів, що пропонують навчання технології блокчейн

Попит на освіту в блокчейні зростає: фахівці шукають можливості заповнити прогалину в навичках і йти в ногу з розвитком популярної технології. В даний час університетів або інших навчальних закладів, що пропонують курси по блокчейну, досить небагато в світовому масштабі. Проте ситуація змінюється в кращу сторону.

У США цей процес розвивається дуже стрімко. Освітлення в ЗМІ і активні дії “інфлюенсерів” в області високих технологій сприяють підвищенню рівня освіти. На даний момент процес отримання нових знань досить непростий, а ресурси, що допомагають студентам розвиватися, досить обмежені. На щастя, доступна в мережі інформація на тематичних онлайн-майданчиках чимало сприяє просуванню в цьому нелегкій справі.

Надіємось найближчим часом і Україну не омине ця тенденція, а наразі по посиланню https://sylnaukraina.com.ua/finansy/osvita/yakim-bude-dpa-v-2020-roci.html ви дізнаєтесь яким наступному році буде ДПА.

Чому блокчейн-освіта затребувана

Перш за все, компанії і аналітики, які займаються кібербезпекою, повідомляють про збільшення числа хакерських атак і зростання числа інших загроз цифрової безпеки. Криптографічні протоколи блокчейна багато в чому сприяють захисту даних, але в ряді випадків і вони схильні до атак зловмисників.

Безперервне навчання і розуміння системи блокчейнів запобіжить випадкам шахрайства та поліпшить захист децентралізованих валют. Ринок криптографії поки що тільки в початковій стадії свого регулювання, але це питання часу, і він вже був гарячою темою для обговорення на саміті G20 в Аргентині в 2018 році. Технологія комплексна і вимагає глибоких знань для глобального регулювання. У світі є попит на розуміння цього ринку і управління ним в найближчому майбутньому.

Кращі університети, що пропонують курси по блокчейну

Нижче наведено список кращих університетів і деякі з курсів, які читаються в цих навчальних закладах. Список складений згідно з рейтингом US News 2019.

1. Прінстонський університет. Прінстон пропонує в цілому дев’ять курсів на чотирьох різних факультетах. Це досить хороший вибір, а високі стандарти Прінстона тільки зміцнюють впевненість в якості освіти. Заклад також пропонує онлайн-курси, тобто очним навчанням все не обмежено.

2. Гарвардський університет. Гарвард пропонує в цілому сім курсів на чотирьох факультетах - традиційно хороший вибір і відповідність найвищим стандартам. Університет також пропонує онлайн-курси.

3. Єльський університет. У Єльському університеті всього три курси на двох факультетах. Вибір не такий широкий, як у інших, але рівень одержуваних знань дуже високий. Університет пропонує відвідувати лекції, онлайн-курсів, на жаль, немає.

4. Стенфордський університет. У Стенфорді є цілих сімнадцять курсів, доступних на п’яти факультетах, так що це однозначно один з кращих на сьогоднішній день вузів, що приділяють увагу блокчейн-технології. Вони пропонують різноманітний підхід - як очне навчання, так і онлайн-курси.

5. Корнельский університет. Незважаючи на 16 місце в рейтингу, Корнелл не можна не включити в цей список, адже цей вуз пропонує двадцять чотири курси на чотирьох факультетах. Це найбільший вибір в даний час, і навчання в Корнеллі дуже затребуване. Вони пропонують і онлайн-навчання, і очне відвідування.