Поради щодо вибору пуховика

До початку календарної зими залишилося ще досить далеко, і стовпчик термометра свідчить про те, що літні днини ще довго будуть радувати нас своїм теплом. Втім подбати про вибір зимового одягу слід вже зараз.

Безумовно, найлегший, найзручніший, найпрактичніший і найдоступніший за ціною зимовий одяг - пуховик. Саме про нього й піде мова в цій статті. Адже пуховиків сьогодні в продажу - незліченна безліч, а хочеться купити річ не тільки красиву, але теплу, комфортну, і довговічну. Саме такі пуховики зимові чоловічі пропонує інтернет-магазин clasna.ua.

Як вибрати пуховик?

Найголовніше, на що необхідно звертати увагу при виборі пуховика - склад наповнювача. Адже саме від нього залежить, наскільки теплою буде річ, і чи не замерзнете ви в пуховику при низькій температурі.

Виділяють 3 основних типи наповнювача для пуховиків:

- Синтепон;

- Штучний пух;

- Натуральний пух / перо.

Синтепон - штучний наповнювач. Його переваги - непогана теплоізоляція, придатність до прання в домашніх умовах, доступна ціна. Недоліки - об’ємність, низька зносостійкість. Пуховик з наповнювачем з синтепону зігріє вас навіть у сильні холоди (але синтепон повинен бути покладений в кілька шарів), обійдеться зовсім недорого, але буде об’ємним і досить важким, а при частих праннях може втратити вигляд.

Штучний пух - це синтетичний утеплювач, який представляє собою волокна в формі пружин, кульок і спіралей. Така конфігурація не дозволяє волокнам вступати в контакт між собою, за рахунок чого формуються порожнини, що дозволяють пуховикам зберігати форму і утримувати тепло. Популярні типи штучного пуху: холлофайбер, поліфайбер, файбертек. Штучний пух тепліше синтепону, коштує дорожче, але зовсім ненабагато.

Натуральний пух - найтепліший, легкий і дорогий наповнювач. Моделі з 100% вмістом натурального пуху зустрічаються вкрай рідко і коштують дуже дорого. Як правило, натуральний пух комбінується з пером. Найкращим вважається пух водоплавних птахів - гусака, качки, лебедя. Він дуже м’який і відмінно тримає тепло.

Оптимальною вважається пропорція 75% пуху і 25% пера - в такому пуховику ви не замерзнете, навіть якщо стовпчик термометра опуститься нижче -20 градусів за Цельсієм. Дуже теплими є моделі з 80% пуху і 20% пера, але коштують такі пуховики дуже дорого. Багато виробників випускають моделі з вмістом пуху і пера в пропорції 50:50 - такі пуховики призначені для температури до -10 градусів. Втім, холодніше у нас буває не більше 2 тижнів на рік, так що цілком можна купити пуховик з 50% пуху і 50% пера.

Загалом, головне правило тут: чим вище відсоток вмісту натурального пуху, тим тепліше пуховик.

Розподіл пуху

Ще один важливий момент, на який необхідно звернути увагу перед тим, як купити пуховик. Всі моделі пуховиків зшиті з секторів квадратної форми. І цьому є пояснення. Така схема пошиття дозволяє рівномірно розподілити утеплювач по пуховику. Зверніть увагу, що довжина одного боку такого квадрата повинна складати близько 12 см. Якщо це значення буде більше, пух не зможе розподілитися рівномірно, і буде збиватися в кого біля одного з кутів квадрата.

Написи на ярлику пуховиків

Якщо на ярлику пуховика написано «down» - всередині натуральний пух. Напис «feather» свідчить про вміст пера в складі наповнювача. «Polyester» означає синтепон або інший синтетичний наповнювач. «Cotton» - звичайна бавовняна вата, яка при пранні буде збиватися в грудки. «Wool» - вовняний ватин.

Довжина пуховика

Зрозуміло, чим довший пуховик, тим в ньому тепліше. Але не завжди комфортніше. Тому, вибір довжини пуховика - питання суто індивідуальний. Для тих, хто пересувається на власному автомобілі, кращий буде короткий пуховик, а тим, хто багато ходить пішки, краще підібрати більш довгу модель.