Renault EZ-PRO - автономний робомобіль майбутнього для доставки вантажів

«Стійка мобільність для всіх зараз і в майбутньому» - це кредо Groupe Renault. В майбутньому мобільність буде електричною, автономною і загальною. До 2030 року Європа буде складатися з 78% міських жителів, а кількість вантажних і пасажирських доставок збільшиться на 20%..

Сьогодні міста переповнені, а поставки вантажів і пасажирів утруднені, що ж говорити про майбутнє. На думку Фредеріка Шартьє, партнера архітектурної компанії Chartier Dalix, потрібні нові ідеї для вирішення проблем з доставками, пробками на дорогах і екологією.

Щоб вирішити екологічну, дорожню та логістичну проблему, Renault пропонує концепцію міського електромобіля EZ-PRO. EZ-PRO - це електромобіль-робот загального призначення, який має широкий спектр застосувань - від перевезення вантажів до транспортування пасажирів.

Стійкий, мобільний, модульний, високопродуктивний, енергоефективний і екологічно чистий EZ-PRO - ідеальне рішення для великих міст. Електромобіль можна модифікувати під власні потреби, завантажуючи його пасажирами або вантажів в будь-якому місці, будь-то на вулиці, в офісі, на складі.

EZ-PRO буде використовуватися в логістичному вузлі компанії Les Ardoines. До складу центру входить логістичний центр на першому поверсі і склад розміром 10 000 м2, переданий в міське чи сільське господарство. Завдяки змішаній моделі використання будівлі допоможуть об’єднати виробництво, споживання і доставку.

Як зазначив Фредерік Шартьє, парк електромобілів-роботів EZ-PRO без водіїв міг би працювати з логістичними центрами, перевозити промислову і сільськогосподарську продукцію або діяти як невеликі мобільні ринки.

Звичайно, реалізація проекту EZ-PRO - це справа майбутнього, а зараз, якщо вам потрібна оперативна, надійна і по доступній вартості доставка вантажів і посилок з Росії в Україну, а також з інших країн світу, ви можете скористатися послугами компанії Expert Logistics.

А тим часом, стартап Continental, який розробляє повністю автоматизовану систему доставки посилок до покупців, представив концепт роботизованих собак - вони зможуть принести замовлені речі до дверей покупця. Про це пише видання TechCrunch.

Концепція Continental передбачає створення автоматизованої системи доставки з двома рівнями. Перший - розробка безпілотного вантажівки Continental Urban Mobility Experience (CUbE), його основною метою є доставка робота-собаки з посилкою до необхідного будинку. Під час другого етапу робот вивантажується, привозить посилку, після чого завантажується назад у вантажівку.

«З огляду на максимальну мобільність нашої автоматизованої системи, будь-який користувач зможе отримати посилки буквально до своїх дверей», - заявив керівник підрозділу безпеки Continental Ральф Лауксманн.

Поки не ясно, коли Continental представить свої перші роботів і наскільки технічно можлива реалізація цього концепту.