Важливі факти про нарощування вій

У сучасному світі при високому рівні розвитку індустрії краси та якості послуг, що надаються поняття «краса вимагає жертв» не зовсім актуально. Професійний майстер по нарощуванню вій завжди буде прагнути до того, щоб його клієнти не відчували незручностей як протягом процедури, так і після неї.

Грамотно виконана процедура не принесе вашим віям шкоди - їх стан не зміниться ні через місяць, ні через півроку, ні навіть через 5 років безперервного нарощування. Звичайно, якщо використовувати матеріали найвищої якості: вії, пінцети, клей, допоміжні препарати і аксесуари. Ось тут материалы для наращивания ресниц їх можна придбати по найкращій вартості

Однак багато дівчат вже зіткнулися з тим, що після процедури їх рідні вії знаходяться не в кращій своїй формі. Якщо ваші вії стали більш ламкими і короткими, значить майстер серйозно порушив технологію нарощування (наприклад, склеїв рідні вії між собою, створив занадто значні довжину або обсяг). У цьому випадку буде потрібно зробити перерву перед наступним нарощуванням.

Тривалість «терапії» залежить від того, наскільки серйозний масштаб лиха. Потрібно мати на увазі, що будь-яке волосся (а вія - це те саме волосся) проживає три стадії: 2 тижні вона росте, місяць перебуває в стані спокою і відмирає протягом тижня. Тобто процес заміни росту вій ніколи не припиняється. Однак якщо майстер пошкодив вію, коли вона росла (наприклад, на другому тижні), то нову варто чекати лише через 1,5 місяці. Тому треба поставитися до вибору фахівця з великою відповідальністю, так як близько 80% з них на поточний момент порушують технологію.

Існує два основні чинники, які визначають тривалість «життя»: це пористість рідних вій і робота сальних залоз. Всупереч поширеній думці, то, як ви спите і вмиваєтеся, чим фарбуєтеся і знімаєте косметику, ходите в лазню чи ні, не впливає на термін служби нових вій. Якщо майстер зробив все грамотно, він не буде вам забороняти терти очі, спати особою в подушку і вже точно не буде говорити, що не можна мочити вії першу добу.

Це, до речі, хороший спосіб вибору майстра. Запитайте його про особливості догляду, і, якщо у відповідь почуєте про необхідність обережно ставитись до вій, значить, він не володіє достовірною інформацією про фізичні і хімічні властивості клею і не знає техніку роботи.

Грамотний майстер обов’язково попередить вас про наступні протипоказання:

- Алергічна реакція на один з основних компонентів клею (цианоакрилат, поліметилметакрилат). Зрозуміти, чи дійсно у вас алергія або просто звичайна чутливість слизової, дуже просто: якщо неприємні симптоми, які в нормі не повинні з’являтися (свербіж, набряк, почервоніння, печіння), знімаються антигістамінних препаратом, значить, у вас алергія, якщо немає - міняйте майстра.

- Запальні захворювання очей (кон’юнктивіт, ячмінь, кератит). Слід відмовитися від нарощування до повного одужання.

- Вагітним жінкам нарощування вій не протипоказане, проте через зміни гормонального фону під час вагітності термін «життя» вій стає непередбачуваним.
У одних вії починають обсипатися за тиждень, а інші, навпаки, починають носити їх по 2 місяці. Єдиним обмеженням може стати лежання на спині на пізніх термінах. Оскільки процедура досить тривала (2-4 години) і має на увазі лежаче положення клієнта, то найчастіше майбутнім мамам складно лежати на боці і одночасно тримати голову прямо, щоб майстер мав доступ до очей.

Також немає ніяких протипоказань для нарощування вій людям з поганим зором або тим, хто носить лінзи. Вії не торкаються ні шкіри, ні слизової оболонки. Під час нарощування очі закриті, після нарощування клей повністю кристалізується, а значить будь-яка хімічна реакція з лікарськими препаратами виключена. Знімати лінзи на час нарощування також немає необхідності.

Ніякого спеціального догляду за віями до і після нарощування не потрібно. Майстер зробить все самостійно: підготує ваші вії до процедури, обробить і очистить їх.
Що стосується самостійного фарбування вій спеціальною фарбою, цього робити категорично не можна, якщо ви хочете, щоб ваші вії протрималися визначений термін. Справа в тому, що фарба проникає в мікроструктуру волоса, закриває лусочки, що перешкоджає хорошому зчепленню. Після фарбування фарбою вії можуть повністю обсипатися протягом 2-3 днів.

Єдина обов’язкова правило догляду за віями - вмиватися. Найчастіше дівчата, боячись зайвий раз чіпати вії, не промивають очі взагалі, або роблять це поверхнево. В результаті в міжвійному просторі накопичується пил, залишки косметики, секреція сальних залоз. Це не тільки неохайно виглядає, але і може привести до запальних захворювань очей.