На що звертати увагу при покупці чохла для смартфону

Сучасні телефони часто відрізняються крихкістю. Вони не терплять до себе недбалого поводження. Один невірний рух - і можна залишитися без пристрою. Апарат здатний вийти з ладу при падінні на асфальт, чи іншу тверду поверхню.

Захистити ваш мобільний гаджет від пошкоджень допоможуть якісні чохли і скла для телефонів, які пропонує інтернет-магазин onecase.com.ua.

Що випускають?

Сучасні виробники виробів для запобігання пристроїв від поломок випускають такі варіанти:

- Бампери.

- Кришки.

- Футляри.

- Фліпи.

Перший варіант чохла здатний захистити бічні частини телефону. Такі вироби щільно натягаються на пристрій. В результаті екран і задня поверхня апарату залишаються відкритими. Всі клавіші і роз’єми телефону при застосуванні чохла залишаються доступними.

Накладки або кришки зазвичай використовують для захисту задньої панелі апарату. Вироби найчастіше виробляються з полікарбонату.

Футляри повністю захищають апарат від ушкоджень. Тут ви швидко виробах часто присутні металеві вставки і магнітна застібка.

Книжки або фліпи оснащуються застібками і спеціальними відділеннями для карток, наявних і візиток. Для того щоб витягти апарат з даного вироби, слід просто відкинути кришку чохла.

Любителі активного відпочинку можуть придбати спортивні моделі захисних пристосувань. На таких виробах є застібки-липучки і ремінь з неопрена. Використовувати телефон з таким пристосуванням можна прямо на ходу. При цьому відпадає необхідність брати з собою сумку або рюкзак.

Матеріали чохлів

Розібравшись, які бувають чохли для смартфонів, коротко опишемо основні матеріали, які використовуються при виготовленні.

1. Пластик. Досить добре захищає апарат від ушкоджень, але після серйозного удару може тріснути, що потребують його заміни. Яскраві кольори з часом вицвітають, білий - жовтіє.

2. Термопластичний поліуретан. Полімер, який має високу міцність, стійкий до екстремально низьких температур. За рахунок досить хорошої пластичності може приймати будь-які форми, повністю копіюють поверхню телефону. Серед плюсів виділяють:

- високий ступінь захисту від ударів і сильних морозів;

- тривалий період експлуатації з відсутністю змін в формі;

- широкий асортимент кольорових рішень.

Серед мінусів - більш високу вартість у порівнянні з пластиком.

3. Силікон. Відрізняється малою вагою і високою пластичністю. Володіє хорошими амортизаційними властивостями. Матеріал не ковзає в руках, зносостійкий. Через деякий час може вицвітати або жовтіти, втрачає форму.

4. Гума. Схожа за своїми характеристиками з силіконом, але при цьому більш жорстка і зносостійка. Використання гуми дозволяє надійно захистити смартфон від пошкоджень, а також надати йому цікаві форми, наприклад зайця чи ведмедя.

Недоліки гуми полягають в поганому приляганні до країв апарату, а також загальне збільшення його габаритів.

5. Метал. Накладка з металу зможе добре захистити смартфон, а також надати йому стильний зовнішній вигляд. До плюсів матеріалу відноситься:

- стійкість до практично будь-яких ударів;

- простота в догляді і збереження свого виду навіть після тривалого терміну експлуатації;

До мінусів:

- збільшення маси телефону;

- сильне охолодження в холодну пору року, що може негативно позначитися на працездатності акумулятора;

- висока вартість.

6. Шкіра та її замінники. Стильний і дорогий матеріал, який завжди залишається в тренді. Шкіряні чохли мають наступні переваги: ​​

- надійний захист смартфона;

- простота в догляді;

- приємні тактильні відчуття;

- привабливий вигляд.

Серед недоліків виділяють високу вартість і невеликий вибір.