У знаменитого робота Софії з’явилася молодша сестра

Людиноподібний робот Софія від гонконгської компанії Hanson Robotics наробив свого часу чимало шуму. Воно й не дивно: істота з реалістичною мімікою силіконового обличчя (в даному випадку еластичний матеріал представлений як Frubber), з "майже людським" тілом і з прозорою черепною коробкою виглядає провокаційно і суперечливо. До того ж періодично видає цікаві роздуми, що базуються на штучному інтелекті, котрий подається розробниками як її власні.

На щастя чи на жаль, оцінити поведінку і мову робота Софії особисто може не кожен. Але якщо у дорослих подібна розробка може викликати стійке психологічне відторгнення, то дітей до взаємодії з таким роботом інженери Hanson Robotics вирішили привчити якомога швидше, розробивши для цього її зменшену версію - і представивши Little Sophia від Hanson Robotics для попереднього замовлення всім бажаючим через кампанію на сервісі Кікстартер. Думається, найближчим часом Маленьку Софію можна буде замовити і в популярному магазині дитячих товарів https://myplay.ua, де вже зараз в широкому асортименті представлені чудові різноманітні іграшки 

Little Sophia має загальну висоту близько 35 см., наділена сріблясто-блакитним рухомим тілом, яке вміє передавати емоції окатим обличчям з ляльковими пропорціями, і прозорим черепом, що дозволяє оцінити електронне вміст.

Орієнтована Маленька Софія на дітей 7-13 років - перш за все дівчаток, і покликана, як це модно сьогодні, допомогти освоїти їм основи кодування, програмування і взаємодії зі штучним інтелектом, розвиваючи також інженерно-технічне мислення - і виступаючи в якості STEM-іграшки.

Але, перш за все, дитячий робот Little Sophia вміє просто спілкуватися: спочатку лише англійською мовою і “роботизованим” голосом, який розробники обіцяють зробити більш “людським”. Як зазначається в анонсі, лялька не тільки реагує на команди через додаток на смартфоні, відповідає на голосові питання, але сама бере активну участь в розмовах, виявляючи цікавість, наївність, грайливість з відповідними виразами лялькового особи.

А ще Маленька Софія може розповідати казки, співати пісеньки, читати вірші, попереджати про можливу негоду на найближчі дні, нагадувати про заплановані справах і виконувати масу інших завдань - як і будь-який інший, що підключається до мережі Wi-Fi, сучасний “інтелектуальний помічник”. У той же час про технічні параметри іграшки - ємності вбудованого акумулятора або змінних батарейках, кількості сенсорів, марці використовуваного процесора і т.п., розробники Маленькій Софії поки не повідомляють нічого.

Обіцяють лише доставити на прилавки роботизовану іграшку з грудня 2019 року, при її попередньому замовленні через проведену кампанію на Кікстартері. Ціна Little Sophia by Hanson Robotics станом на  початок літа становить від $ 149 за екземпляр (для перших замовників вона починалася з $ 99).