Основні критерії вибору захисного скла для смартфону

Коли справа доходить до захисту вашого телефону від ударів і подряпин, вам, швидше за все, знадобиться додаткове захисне покриття у вигляді скла. Щоб допомогти вибрати, яке з них купити, фахівці склали невеликий список критеріїв, на які слід орієнтуватись при виборі цього аксесуару.

Екрани смартфонів є одним з найдорожчих елементів телефону при заміні. Якщо ви цінуєте свій пристрій, безумовно, необхідно нанести відповідний захист. Але як тільки справа доходить до вибору аксесуара, багато користувачів не можуть визначитися, яке ж захисне скло для смартфона краще. Нижче представлені основні критерії, на які слід звертати увагу при виборі захисного скла для вашого смартфона, а тут https://cma.ua/zaschytnoe-steklo-unyversalnoe можна вигідно його замовити.

Як вибрати захисне скло для смартфона

1. Вартість. Ціна захисних аксесуарів дуже різна, при цьому характеристики не обов’язково будуть гірші у більш дешевої моделі. Але, звичайно, хороший захист не може коштувати 1-2 долари, тому орієнтуйтеся приблизно на 5-10 доларів при виборі.

2. Твердість (міцність). Всі сучасні захисні скла повинні мати параметр твердості 9H - це значення показує, яке навантаження здатний витримати матеріал при короткочасному ударі або нетривалому навантаженні. Якщо даний параметр відсутній на упаковці - такий аксесуар вам точно не підходить.

3. Плівка чи скло. Тут вже вибір складніший - плівка в будь-якому випадку тонша, що дає мінімальну втрату чутливості сенсора. Але скло може мати покриття антивідблиску, захист від відбитків пальців і більшу прозорість. Плівку простіше встановлювати, але захист при ударах екрану буде менше. Ну і нарешті, плівка набагато дешевша.

4. Матеріал. Захисне покриття не обов’язково має бути виконано зі скла. Це може бути сучасний багатошаровий полімер. Загартоване скло при ударі обов’язково піде тріщинами, на полімері ж просто з’явиться нова подряпина. Питання тільки в пропускній здатності - скло максимально яскраве і чітко передає вихідні кольори, штучний матеріал може передавати зображення трохи тьмяніше.

5. 3D скло. Якщо ваш смартфон має закруглені краї, то при виборі захисного скла необхідно звертати увагу на відповідні закруглені краї аксесуара. Деякі виробники постачають скла зі спеціальним прозорим клеєм, який допоможе приховати нерівності по краях, якщо спочатку скло абсолютно рівне.