Популярні тенденції в автоматизації виробництва

Індустрія 4.0 або четверта промислова революція, кардинально змінить виробництво, надаючи виробникам можливість використовувати передові виробничі можливості та інформаційні технології (ІТ) на протязі всього життєвого циклу продукту. В результаті виробники отримують вигоду від поліпшення відстеження операцій, значної економії витрат, прискорення виробництва і здатності забезпечити чудову підтримку клієнтів.

Сьогодні компанії, де до сих пір не введена автоматизація процесу виробництва, можна навіть назвати не конкурентоспроможними. Якщо ж протягом найближчого часу система управління виробничими процесами у них так і не з'явиться, багато експертів прогнозують далеко невтішні перспективи для таких підприємств.

На прикладі однієї з подібних програм від компанії Квантум ви можете ближче познайомитися з її особливостями та перспективами впровадження. За посиланням https://quantum-int.com/uk/qguar-mes-upravlenie-proizvodstvom/ вас чекає сучасна ефективна МЕС система, яка здатна вивести ваш бізнес на новий, більш успішний і продуктивний рівень.

Здійснення автоматизації виробництва в Україні

Автоматизація виробництва в Україні набуває все більшої популярності, тому що сучасні виробники розуміють важливість і продуктивність впровадження подібних програм. Сьогодні це - єдиний спосіб, яким виробники можуть випередити конкурентів і завоювати велику частку ринку. Ті, хто хоче процвітати, а не просто виживати, використовують новітні технології, що стимулюють ріст в індустрії 4.0.

Унікальність процесу в тому, що сучасні технології - це не тільки програма автоматизації виробництва, але і досить широкий перелік інших інноваційних тенденцій і розробок.

IoT

IoT дає можливість приймати обґрунтовані стратегічні рішення, надаючи важливу інформацію в режимі реального часу. За даними The MPI Group, майже третина (31%) виробничих процесів і обладнання, а також невиробничих процесів і обладнання (30%) вже включають інтелектуальні пристрої при вдосконаленні автоматизації на виробництві.

Перенесення фокусу з B2B на B2B2C

Багато виробників, які традиційно мали бізнес-модель B2B, переходять на модель B2B2C (бізнес-бізнес-споживач) через безліч переваг, що надаються безпосередньо споживачам. Сучасна система управління виробництвом повинна підтримувати ваші торгові платформи B2B і B2C, забезпечувати виконання і відстеження замовлень, безпечні платежі, управління обслуговуванням клієнтів, а також відстеження продажів і маркетингової активності, забезпечуючи при цьому 360-градусний огляд всіх взаємодій з клієнтами B2B і B2C.

Автоматизація на виробництві

Автоматизація на виробництві професіоналами

Оскільки виробники все більше покладаються на технології, їх потреба наймати технічно підкованих співробітників зростає. Проблема в тому, що не вистачає кваліфікованих співробітників, щоб заповнити кількість відкритих вакансій. Щоб заповнити порожнечу, виробники повинні зробити дві речі:

  • навчити існуючих працівників виконувати кваліфіковані завдання;
  • знайти способи зробити свій бізнес привабливим для комп'ютерних програмістів.

Щоб зберегти конкурентоспроможність Industry 4.0, виробники повинні взяти на себе зобов'язання зробити чотири речі: визначити найважливіші потреби бізнесу, інвестувати в технології, які їм до вподоби, оптимізувати організаційні можливості і активно адаптувати процеси і культуру, так щоб вони залишилися актуальними. Вибір інертності замість дії може привести до того, що ваш виробничий бізнес закриє свої двері замість того, щоб відкривати нові і потенційно прибуткові.