Tilt створює “розумні” жалюзі на сонячних батареях

Компанія Tilt анонсувала випуск цілої лінійки пристроїв і виробів для розумних будинків. У числі інших, в неї включені "розумні" жалюзі з сонячними батареями.

Нові жалюзі для вікон від компанії Tilt зможуть автоматично закриватися і відкриватися в залежності від інтенсивності світла, температури та інших показників. За твердженням виробника, зараз компанія володіє 32 патентами і подала ще 32 заявки на реєстрацію патентів, що охоплюють практично всі технологічні аспекти таких виробів, як “розумні” рулонні штори, жалюзі, а також комплекси автоматизації для установки на жалюзі.

Управління всіма виробами доступно через смартфон по бездротовому зв’язку. У фірмовому додатку користувачам доступні настройки для економії енергії, а коли в кімнаті стає жарко, штори або жалюзі можуть автоматично закриватися, щоб скоротити рівень навантаження на систему кондиціонування. Живлення виробу забезпечується вбудованими сонячними батареями.

Представники Tilt також повідомляють, що “розумні” жалюзі здатні відлякувати злочинців під час відсутності власників житла. Оскільки стулки постійно відкриваються і закриваються, потенційні грабіжники будуть думати, що в будинку хтось знаходиться.

Коли розробка Tilt стане доступною широкому споживачеві не уточняється, а наразі хочеться порекомендувати кращі жалюзі в Києві від Проем.

До речі, близько року тому шведська меблева компанія IKEA оголосила про своє прагнення зробити під своїм брендом нову систему «розумного будинку». І спочатку показала світу інтелектуальну лінійку освітлення, яка отримала назву TRADFRI. На даний момент в даній серії пристроїв вже є різного роду світлодіодні лампи, комплекти датчиків руху, світлові панелі, дверцята для шаф з підсвічуванням і багато іншого. Завдяки малій ціні, і доступності всієї лінійки в будь-якому з магазинів IKEA, а так само чималому попиту, шведська компанія вирішила, що пора ще більше автоматизувати процеси, що відбуваються в будинках покупців і днями офіційно підтвердила запуск нового продукту, яким стали розумні жалюзі.

Сама ж IKEA все ще не опублікувала повідомлень про нові жалюзі, але користувачі відзначають, що компанія вже розмістила дві позиції на своєму німецькому сайті під назвами KADRILJ і FYRTUR. Новинки є бездротовими шторами, які мають автономне джерело живлення і здатні синхронізуватися з системою розумного освітлення IKEA TRADFRI. Це означає, що жалюзі так само будуть добре працювати і з розумними колонками Alexa, Homekit і Google Assistant, які в свою чергу підтримують роботу з платформою від шведської компанії.

Говорячи про саму новинку, то це цілком типові жалюзі, корпус яких за габаритами трохи більше через наявність акумуляторної батареї, що знаходиться на лицьовій панелі. Додатково користувач зможе підключити пульт управління. У документації вказується, що KADRILJ і FYRTUR можуть бути налаштовані на відкриття або закриття в певний час, яке можна вказати через спеціальний додаток.