Основні критерії вибору СТО

Будь-який автомобіль рано чи пізно ламається. При активній експлуатації - це абсолютно нормально. Навіть в найбільш надійних і «безпроблемних» машинах, запчастини рано чи пізно виробляють свій ресурс, вимагаючи ремонту або заміни. І тоді, перед власником автомобіля виникає нелегке завдання: вибір СТО.

Інтернет переповнений відгуками про злощасні і нечесні автосервіси, колеги і друзі розповідають страшні історії, всіляко лякаючи новачка автовласника. Насправді, є багато хороших автосервісів, головне - вміти їх знайти. Зрозуміло, якщо ви вже знайшли «свій» автосервіс, проблеми, як такої, у вас немає. Простіше, якщо є знайомі з автомобілями, вони можуть порадити гарну і надійну автомайстерню, таку як «ФОРМУЛА ДРАЙВ», на сайті formula-drive.top ви дізнаєтесь про всі причини віддати в ремонт своє авто саме туди.

Але будемо виходити з того, що перші два варіанти - не про вас. На що ж слід звертати увагу, вибираючи автосервіс?

Для початку, почитайте відгуки в інтернеті, знайдіть контактні телефони СТО, які вас зацікавили і починайте телефонувати. Як правило, в хорошому сервісі, на дзвінок, як мінімум, відповідають. З вами повинні спілкуватися ввічливо, запросити на діагностику і записати на прийом. Важливий момент: час повинен призначити автосервіс, це говорить про його чіткий графік і ритмічне завантаженні, навпаки, якщо на іншому кінці дроту вам пропонують під’їхати в будь-який зручний час - це поганий знак: виходить, що автосервіс вільний, простоює без клієнтів. Як думаєте, про що це говорить?

Після обдзвону - приїжджайте і озирніться. Само собою, СТО це не операційна, там не повинно бути стерильно, але все повинно бути акуратно і доглянуто.

Якщо до цих пір у вас не з’явилося бажання розвернутися і виїхати подалі, віддайте авто на діагностику. У пристойному сервісі фахівець складе список несправностей, виходячи з якого, ви зможете точно дізнатися, у скільки вам обійдуться необхідні запчастини разом з роботою. Тепер можете робити висновок, лагодити автомобіль тут або пошукати інші, більш дешеві варіанти.

Не соромтеся запитувати про вартість запчастин / ремонтних робіт! Це абсолютно нормально. В хорошому автосервісі майстер зобов’язаний відповісти на питання, адже ви маєте право знати, за що віддаєте гроші.

В ідеалі, пошук запчастин - завдання не ваше, а автосервісу. Більш того, ціни повинні бути рівні ринковим, допускається незначне відхилення в більшу сторону. Переплативши зовсім небагато, ви, по-перше, економите час на пошук, і, по-друге, отримуєте гарантію. Так, в хорошому сервісі дають гарантію на свої запчастини, і в разі чого, браковану запчастина вам замінять абсолютно безкоштовно. Після ремонту, вам повинні надати демонтовані старі запчастини, в крайньому випадку, уточнити, чи потрібні вони вам.

Якщо етап діагностики пройдено, і вас все влаштувало, залишайте машину на ремонт. Майстер повинен узгодити з вами терміни проведення. Дізнайтеся, чи потрібно вам оплачувати зайві роботи, проведені внаслідок некоректної діагностики. Будь-які додаткові роботи сервіс може проводити тільки після вашої згоди. Ні в якому разі не віддавайте ніяких документів на автомобіль!

В хорошому сервісі вам ніхто не заборонить спостерігати за процесом ремонту. Звичайно, в ремонтний цех, в цілях безпеки можуть не пустити, але ви завжди можете дивитися із зони очікування. Якщо ви все ж «стоїте над душею», не давайте майстру рад і не керуєте процесами. Спеціаліст завжди відмінно знає що робить.

Якщо ви залишили машину на довгий термін, немає нічого поганого, щоб періодично дзвонити в автосервіс і дізнаватися, як просувається ремонт. Якщо термін ремонту не змінюється в процесі - це ознака професіоналізму майстрів і надійності автосервісу. Також, якщо фахівці виявлять додаткові поломки, що впливають на безпеку експлуатації, вони зобов’язані повідомити вам про це і запропонувати їх усунення. Так чи інакше, всі додаткові витрати повинні бути з вами узгоджені.

По закінченню ремонту, майстер, який брав машину, повинен показати результат і надати вам ваші старі запчастини. В деяких випадках, фахівець може давати поради по експлуатації. Якщо є питання - задавайте, є претензії - пред’явіть. Все нормально? Віддайте гроші і заберіть назад свій автомобіль.

Якщо через кілька днів вам дзвонять з СТО і запитують, чи все в порядку з автомобілем, знайте - це дійсно відмінний автосервіс!

Ще один критерій гарною автомайстерні - гарантія. Як правило, на запчастини від одного до трьох місяців, на фарбування не менш року. Отримавши гарантії, ви можете бути впевнені, що протягом усього гарантійного терміну, ви можете звертатися на СТО, і, в разі браку запчастини або помилки при ремонті, вам все виправлять швидко і безкоштовно.