Бухгалтер на підприємстві: основні завдання

Невід’ємним елементом злагодженого функціонування та розвитку будь-якого бізнесу є бухгалтерський облік. Підприємці різних рівнів дбають про те, щоб фінансовими справами їхніх компаній займалися кваліфіковані кадри.

Попит на якісні бухгалтерські послуги стабільно зростає: так свідчить статистика. Саме тому, варто розглянути їхню специфіку більш детально.

Бухгалтер на підприємстві є відповідальним за низку функцій, зокрема:

  • Безперервне ведення фінансового обліку з урахуванням чинного законодавства (у тому числі, ведення книги обліку доходів).
  • Нарахування податків до сплати, створення квитанцій. Контроль за своєчасною сплатою податків.
  • Нарахування зарплати та премій співробітникам компанії.
  • Ведення та подання фінансової звітності до державних органів контролю.
  • Представлення інтересів компанії під час проведення податкових перевірок.

Кваліфікований бухгалтер – це податківець, фінансист, кадровий діловод та юридичний консультант в одному обличчі. Спеціаліст має бути відповідальним за свою роботу та демонструвати високі результати, не потребуючи додаткового контролю збоку керівництва. 

Штатний працівник чи аутсорсингові послуги?

Займаючись пошуком бухгалтера, керівники підприємств зіштовхуються саме з такою дилемою. Отже, найм штатного спеціаліста – досить вдале рішення для масштабних компаній з великою кількістю працівників та високим грошовим обігом. Але варто розуміти, що кваліфікований бухгалтер в штат потребує значних видатків. Так, заробітні плати таких спеціалістів на ринку праці – значно вищі середніх.

Аутсорсингова бухгалтерія, в свою чергу, є оптимальним балансом вартості та якості послуг. Підписуючи контракт з віддаленими спеціалістами, Ви можете бути впевненими у тому, що фінансові справи Вашої компанії будуть у цілковитому порядку. На етапі підписання договору важливо узгодити всі нюанси надання послуг та їх перелік. Це допоможе уникнути спірних ситуацій під час співробітництва. 

Основні переваги аутсорсингової бухгалтерії:

  • Відсутність необхідності наймати спеціаліста в штат;
  • Невисока вартість послуг;
  • Взаємовигідні умови контракту та можливість його підписання на будь-який період.

Порада наостанок: ретельно вибирайте аутсорсингову компанію. Обов’язково розгляньте декілька пропозицій, щоб обрати оптимальну. Бажаємо успіху!