9 порад щодо вибору штучної новорічної ялинки

Очікувані новорічні дива приходять до кожної оселі тільки з появою в ньому ялинки. Через зручність розміщення і зберігання, а також небажання підтримувати масову вирубку живих дерев багато сучасних людей вважають за краще штучні моделі.

Як правильно зробити вибір красивої і якісної новорічної ялинки

При виборі новорічного символу значення має його зовнішній вигляд, габарити, матеріал виготовлення, тип голок, виробник і деякі інші нюанси. При сучасному розвитку технологій сьогоднішні синтетичні дерева практично не відрізняються від натуральних ялинок. Яскравим прикладом цьому є чудові штучні сосни, що пропонуються магазином polivaem.com.ua.

Які ж питання в ході вибору штучної ялинки чи сосни треба вирішити:

1. Спочатку слід вибрати тип ненатурального деревця. Вони бувають такі:

- штучна ялинка у вигляді новорічного дощику з плівки полівінілхлориду;

- синтетична сосна зі спеціальної волосіні;

- лите деревце.

2. Наступний крок, з яким треба визначитися заздалегідь, це габарити новорічного атрибуту і підставка під нього. Великі ялинки (висота від 120 см) виглядають дуже ефектно в великих приміщеннях, ялинки маленьких розмірів можна купувати для установки на столах або поличках. Краще вибирати моделі ялинок з металевими підставками. Вони більш міцні і надійні, ніж пластмасові.

3. Важливе значення має тип збірки деревця. Бувають варіанти з шарнірним механізмом, які складаються «парасолькою», з кріпленням гілок за допомогою гачків і нерозбірні.

4. Також необхідно приділити увагу якості ялинки. Кращий спосіб перевірки якості - просто провести рукою по хвої. Вона повинна бути пружною і жорсткою на дотик, міцно кріпитися до гілок, що не обсипатися і відразу приймати первісний вигляд.

5. Крім того, важливий колір дерева. Найпопулярнішими вважаються традиційно зелені моделі, а також сині, білі, кольору «металік» і варіанти з пофарбованими білими кінчиками.

6. Штучна ялинка не повинна мати навіть легкого запаху, а тим більше - сильного хімічного.

7. Моделі з підсвічуванням мають значення якщо не планується придбання окремих новорічних гірлянд.

8. Сертифікат якості. При покупці вподобаного варіанту синтетичної ялинки необхідно ознайомитися з документами, що підтверджують безпеку виробу, і сертифікатом відповідності якості.

9. Вартість. Ціна ненатуральних ялинок залежить від багатьох факторів, наприклад, габаритів, виробника, матеріалу виготовлення або наявності додаткових аксесуарів (іграшок, гірлянд тощо.)

Якщо ви твердо вирішили в якості головного символу Нового року використовувати ненатуральне деревце, то краще не купувати його на вуличних ринках. Купівля в магазині, де є спеціальні відділи з продажу новорічної атрибутики, убезпечить від придбання неякісного і небезпечного товару сумнівного походження.