Види і переваги утеплення фасадів будинків

З метою поліпшення теплоізоляційних характеристик будинку багато господарів приймають рішення про комплексне утеплення зовнішніх стін. Це дозволяє не тільки знизити витрати на опалення, але і зробити внутрішні приміщення сухими.

На відміну від внутрішнього утеплення, зовнішнє не краде житловий простір, що має важливе в умовах економії місця. Крім цього зовнішнє утеплення передбачає також фасадну обробку, завдяки якій можна якісно поліпшити естетичні характеристики будинку. А замовити послугу утепление фасадов Киев ви зможете в компанії “ТеплоМартин”.

Переваги фасадного утеплення

- Захист від проникнення всередину конденсату через температурних перепадів

- Протидія холодному повітрю, яке не потраплятиме всередину житлових приміщень через зовнішні стіни

- Поліпшений захист стін будівлі від агресивного впливу ультрафіолету, обвітрюванню, а також морозу

- Паропроникність стін, що забезпечується особливою структурою багатьох теплоізоляційних матеріалів

- Додаткова шумоізоляція, що актуально для будинків, розташованих в безпосередній близькості від проїжджих частин

Правильна обробка виступає в якості надійного гідробар’єру, забезпечуючи також захист від проникнення всередину шкідливих мікроорганізмів.

Популярні способи і методи утеплення

Сьогодні на ринку представлені різні види утеплювачів, кожен з яких має свої особливості і сферу практичного застосування. Щоб вибрати найбільш підходящий варіант, слід докладніше розглянути способи зовнішньої теплоізоляції житлових і комерційних будівель:

1. Утеплення фасадів короїдом. Фактурне оштукатурювання - популярний вид обробки фасаду будинку, який дозволяє додатково захистити стіни від агресивного проникнення вологи. Завдяки особливому складу матеріал є хорошим гідроізолятором, тому перешкоджає проникненню всередину вологи. Внаслідок цього всередині будинку встановлюється приємний мікроклімат і добре зберігається тепло. Вміщені в штукатурці частки мармуру додатково захищають стіни будинку від руйнування.

 2. Утеплення фасаду пінопластом. Традиційний спосіб утеплення, який до цих пір активно застосовується завдяки високій ефективності та низькій вартості матеріалу. Має нульовий гигроскопичностью, тому гідно захищає стіни від проникнення вологи. Схильний до руйнівної дії прямих сонячних променів, тому вимагає обов’язкового захисту у вигляді звичайного або декорного штукатурення.

3. Утеплення фасаду мінватою. Мінераловатні плити цінуються тим, що володіють високими паропроникними і теплоізоляційними властивостями.

Всі перераховані вище матеріали відрізняються високою надійністю, довговічністю і хорошими теплоізоляційними властивостями. Найдешевшими є пінопластові утеплювачі, проте вони програють за рівнем протипожежної безпеки та екологічною чистотою мінеральній ваті. Разом з тим пінополістирол абсолютно не схильний до дії вологи, а при попаданні вологи всередину мінеральної вати матеріал сильно знижує свої теплоізоляційні властивості.