Як вибрати двигун для човна

Вітчизняний ринок риболовецької тематики переповнений десятками пропозицій від різних виробників. З одного боку, це добре, а з іншого - ускладнює і без того непростий для рибалок вибір. Сьогодні ми поговоримо про те, які човнові двигуни будуть найбільш доречні в різних ситуаціях.

Не варто поспішати купувати першу ж вподобану модель: цілком ймовірно, що саме для Ваших потреб вона не така гарна, як хотілося б. З рівною мірою ймовірності, мотор може виявитися занадто слабким для конкретного човна або навпаки, надто потужним, що зробить судно некерованим. Далі ми розглянемо основні аспекти, які слід враховувати при виборі, а вигідно придбати якісний мотор для лодки ви зможете в інтернет-магазині dvakapitana.com.ua.

Які бувають мотори

Класифікацію можна здійснювати по різним ознакам, однак визначальними будуть такі чинники:

- число тактів;

- потужність двигуна;

- спосіб кріплення до човна.

На ринку лідирують марки Yamaha, Mercury і Honda, проте присутні і інші гравці. Бувалі рибалки не рекомендують вибирати китайські мотори: їх якість майже завжди нижче середнього. Найкраще - японська і американська продукція. Рівень контролю якості в цих країнах набагато вище, а сама техніка куди більш довговічна.

Який двигун для човна краще

З точки зору балансу між ціною і якістю майже у кожного виробника є невеликий перекіс. Наприклад, моделі від Ямаха мають самий тихий хід, але їх ціна багатьом не по кишені. У той же час Honda випускає найбільш технологічні моделі, і хоч вони і нижче по вартості, але іноді грішать дрібними недоробками.

Для середньостатистичного українського рибалки «золоту середину» становить продукція від Mercury: це надійні мотори, в яких ціна виправдовує якість. Як виробник саме Меркурі зараз закриває задоволеною великий сегмент вітчизняного ринку. Деякий час назад досить високу планку також тримав бренд Сузукі, проте в останні роки він поступився своїм місцем в рейтингу більш молодим виробникам.

Що стосується чисто технічних характеристик - розвивається швидкості, номінальної потужності і рівня споживання палива, то тут однозначних лідерів немає. Майже в кожній лінійці моделей від різних виробників можна побачити продукцію з по-різному збалансованими показниками. У одних нижче рівень шуму, але мала середня швидкість, у інших висока потужність, але занадто високий витрата палива і т.д.

Як би там не було, при покупці мотора слід спиратися на рекомендації виробника човна або катера. Ключовим обмежувачем є паспортна величина, яка і встановлює максимальну межу. У підсумку виходить проста закономірність: чим вище потужність, тим менше економічність.

Для спокійної риболовлі поблизу берега цілком згодиться двигун потужністю до десяти кінських сил, часом навіть до п’яти. Якщо ж Ви любите покататися на водних лижах, придбайте мотор з потужністю не менше 25-30 к.с. Нарешті, якщо мова йде вже не про надувному човні, а про катері, двигун повинен мати 200-250 к.с. Часовий витрата у нього буде становити приблизно 80-90 літрів палива, але швидкість і комфортність - ні з чим не можна порівняти.

Який двигун кращий для човна ПВХ

Всі підвісні човнові двигуни зазвичай розбивають на дві категорії - двотактні і чотиритактні. Представники першої категорії на даний момент поширені більше. Їх відрізняє солідна питома потужність в перерахунку на вагу вироби. При цьому рівень зручності експлуатації мотора дійсно високий: вібрація і шум у нього помірні, а середня швидкість достатня для комфортної риболовлі. Любителів рибної ловлі привертає їх розумна ціна, компактність, здатність швидко розганятися і т.д. Що стосується палива, то тут все досить суперечливо: є моделі майже «всеїдні» в плані якості бензину, а є і ті, для яких паливну суміш краще готувати самостійно. Даний аспект при покупці слід вивчати пильно.

Якщо ж споживач хоче отримати практично безшумний мотор, який не стане створювати неприємну вібрацію, забезпечить граничну економічність і цілком буде продуктом нового покоління, слід задуматися про чотиритактному. Даний тип вважається більш екологічно чистим - у всякому разі, настільки, наскільки це можливо з технічної точки зору. За економічності вони на 35-40% вигідніше двотактних, а по ресурсу роботи самого двигуна - ще вище. Крім того, їх відмітною особливістю є здатність працювати на холостих обертах. Не варто думати, ніби все човнові мотори однакові. Поряд з бензиновими є електричні, а також комбіновані типи. Кожен виріб має свої власні сильні і слабкі сторони, в зв’язку з чим розглядати їх варто в сукупності.

Який гвинт кращий

Питання підбору гребного гвинта нітрохи не простіше інших споріднених йому питань. Якщо він буде підібраний невірно, то навіть самий якісний японський мотор не повністю розкриє свій потенціал. І це не просто прикро, це вкрай неекономно.

При виборі гвинта необхідно спиратися на наступну комплексну характеристику: поєднання кращого виходу на глісаду з максимальними оборотами і / або вантажопідйомністю. Якщо даний показник цілком Вас влаштовує, порівняйте рівні шуму, що досягається економію палива і тривалість терміну життя двигунів для різних моделей гвинтів. За підсумком такого аналізу вже можна робити попередні висновки.

Різноманітність асортименту формують не тільки підвісні човнові двигуни, а й гребні гвинти. Їх основні відмінності відносяться до окремих конструктивних особливостях, а саме:

- діаметр окружності, описуваної зовнішньої торцевої поверхнею лопатей при обертанні;

- число лопатей (зазвичай від двох до чотирьох);

- крок (як міра обліку оборотів);

- сталь або різновид пластику, з якого виготовлені лопаті;

- відношення сукупної площі поверхні лопатей до площі утворювати при обертанні кола;

- пристрій маточини;

- діаметр маточини;

- число шліців у втулці.

Щоб правильно розрахувати гребний гвинт для надувних човнів різної вантажопідйомності, існують свої формули. Зазвичай в рибальських магазинах можна отримати досить докладну консультацію у менеджера і обчислити необхідні характеристики разом з ним прямо біля прилавка. Крім того, на просторах інтернету також є онлайн-калькулятори, здатні допомогти споживачам.

Досить володіти вичерпною інформацією про основні властивості свого човна, і підбір гвинта не складе таких великих проблем, як здавалося спочатку. Найчастіше мінімальний набір даних складається з необхідної швидкості човна, граничних оборотів самого двигуна і передавального числа на редукторі. Уточнений розрахунок, безумовно, потребують вдвічі більше інформації.