Фумігація - що це таке і як правильно проводиться процедура

Настирливі комахи і гризуни - одна з наболілих проблем сучасних будівель. Ці непрохані гості запросто з'являються не тільки в промислових приміщеннях, а й в облаштованих житлових будинках. Вони псують майно і продукти, лякають гостей, а також є переносниками небезпечних захворювань.

Якщо самостійна боротьба з комарами і іншою набридливою ​​живністю не має успіху, то просто необхідно вдатися до допомоги професіоналів «Dez-master», тут https://dez-master.com.ua/provedem-fumigacziyu-v-kieve можна детальніше дізнатися про цю компанію.

Фумігація - що це за процедура

Термін - газація або фумігація - це синоніми, що позначають спосіб знищення шкідників отрутою в консистенції газу через спеціальне обладнання - машину-фумігатор. На сьогодні це найбільш ефективний спосіб знищення одним сеансом кілька видів паразитів або шкідливих гризунів, комах.

Зазвичай професійна обробка технологією фумігації спрямована на наступні види об’єктів, уражених комахами або гризунами:

- складські приміщення, де має зберігатися або вже зберігається урожай зернових культур;

- продукти харчування в будь-яких дрібних сховищах;

- великі склади продуктових товарів;

- спеціалізовані оптові склади, призначені для зберігання зерна, тютюну, круп, овочів, фруктів, бобових або чаю;

- порожні складські приміщення, сховища, бібліотеки, меблі, підвали та інше;

- місця транспорту для громадського користування - вагони поїздів залізниці, метро, ​​трамваї, тролейбуси;

- пристосування для зберігання і перевезень у вигляді вантажів - контейнера для залізничних перевезень або морським шляхом, автомобільні фургони та ін.

Крім цього, обробляються також різні підприємства, наприклад заводи з виробництва комбікорму, будь-які структури або утворення виробничих потужностей по обробці великої кількості зерна, цехи обробки основної сировини на м’ясокомбінатах і інші приміщення, де люблять облаштоваватися різні паразити і шкідники. Ця маніпуляція може виконуватися практично в будь-якому місці і за будь-яких умов, однак вимагає певних навичок і захисту людини, який її проводить. Даній процедурі піддається також практично вся експортна і імпортна продукція, притому іноді навіть і харчова.

Процедура

Сам процес може відрізнятися в залежності від того, яким саме речовиною він виконується, для яких цілей, проти яких шкідників і які саме матеріали повинні бути оброблені. Щоб не описувати окремо кожну з безлічі можливих комбінацій, ми опишемо процедуру фумігації приміщення за допомогою одного з найпопулярніших фумігантів, фосфіну:

1. Спочатку необхідно винести з приміщення всі предмети і продукцію, яка може потенційно призвести до пошкодження в ході даної процедури.

2. Далі на приміщення надягають спеціальний ковпак, тент (якщо є така можливість), який би перешкоджав виходу назовні активних речовин.

3. Фумігант вводиться в приміщення, виходячи з попередньо розрахованих доз.

4. Після цього приміщення витримується в герметичному стані, без циркуляції повітряних мас, протягом 3-7 днів, в залежності від того, який саме збудник або шкідник повинен бути знищений в ході процедури.

5. Потім здійснюється дегазація (вивітрювання фуміганта), яка за регламентом повинна тривати не менше, ніж 2 доби.

6. В кінці повнота дегазації вимірюється за допомогою індикаторів, і в разі її задовільного результату приміщення можна знову вводити в експлуатацію.