Як зняти «правильний» офіс за помірні гроші

Зняти офіс тільки в теорії здається дуже простою і швидко реалізованою справою. На практиці ж виникає чимало питань і проблем, про які краще знати заздалегідь.

Столичний ринок комерційної нерухомості рясніє пропозиціями різних цінових категорій, що відкриває широкий вибір при пошуку потрібного об’єкту. Однак такий вибір часом і ускладнює знаходження оптимального об’єкта для сприятливого розвитку компанії.

Якщо Ви все-таки вирішили, що компанія досить розвинулася і з’явилася термінова необхідність орендувати офіс, і Ви вже можете собі це дозволити без зайвого шкоди для життєдіяльності фірми, то варто грунтовно підійти до вибору приміщення. Скористайтесь пропозицією Аренда офиса в Киеве від компанії Аllbc.info, саме тут ви знайдете найцікавіші пропозиції на столичному ринку. Сервіс працює тільки з перевіреними надійними партнерами, пропозиції в основному без посередників, без прихованих комісій, а зручна система пошуку дозволить швидко знайти найбільш підходящий офісний варіант в різних районах Києва. 

Для кого який офіс підходить якнайкраще?

Якщо бувають різні типи компаній, то у них будуть і зовсім різні потреби для офісних приміщень. Тому, перш ніж приступити до пошуку першого офісу, варто визначитися чітко з його майбутнім типом.

Як мінімум, в залежності від діяльності компанії і основних функцій (колективна робота співробітників, налагодження комунікації серед співробітників, прийом клієнтів, виключно менеджерська робота в офісі і т.д.), які повинен буде виконувати майбутній офіс, можна виділити кілька параметрів: розмір площі , географічне положення (включаючи віддаленість від основних транспортних вузлів), форма об’єкта. Адже, наприклад, якщо в компанії працюють дизайнери, а з клієнтами всі переговори відбуваються по телефону, то офіс високого представницького класу не представляється необхідним, так як його основною функцією стане координація і комунікація співробітників. Бувають і зворотні ситуації, коли всі співробітники працюють віддалено, але керівництво або менеджери зустрічають клієнтів у себе в офісі. В такому випадку, може знадобитися невелике, але розташоване в центрі міста приміщення.
 
Як може виглядати офіс Вашої мрії?

І, тим не менш, можна виділити, незалежно від потреб тієї чи іншої компанії, кілька критеріїв, які присутні практично у всіх підприємців при виборі «ідеального» офісу. Як правило, на деякий час люди забувають про реальність, мріючи про офісне приміщенні підвищеного комфорту.

Такий об’єкт, зрозуміло, обов’язково повинен знаходитися якомога ближче до центру міста. Не останню роль відіграють і габарити приміщення, а також різні додаткові «смаколики» на кшталт стоянки і потужної служби безпеки. Але коли все-таки настає час ікс, то мрії розпорошуються в повітрі на тисячі дрібних молекул, а залишається сувора правда. На початковому етапі розвитку бізнесу не варто розкидатися коштами і гнатися за максимальним престижем. Багато невеликих компаній прогорають якраз з цієї причини, тому що занадто велика частина заробітку фірми йде на оплату офісу та інших побутових потреб. На перших порах важливо правильно розставити пріоритети. Також варто пам’ятати, що багато дійсно великих компаній не соромляться об’єктів класу «Б», так як за розумними причин не вважають за доцільне переплачувати за ті функції офісного приміщення, які стоять для фірми останніми в списку.

Які типи дешевих офісів існують на ринку комерційної нерухомості?

Добре можна описати дану ситуацію, грунтуючись на прикладі столичного ринку комерційної нерухомості. Якщо з приміщеннями класу люкс в центрі міста все і так більш-менш зрозуміло, то ось значно вигідніші об’єкти до сих пір є темним лісом для багатьох підприємців. Офісні приміщення недорогих категорій бувають такими через різні фактори. Розглянемо найпоширеніші варіанти.
 
Часто в Києві та інших містах зустрічаються пропозиції про здачу офісних приміщень, розташованих на території колишніх заводів, підприємств, готелів, туристичних баз, науково-дослідних інститутів та інших подібних об’єктах. У таких приміщеннях, як правило, є все необхідне для повноцінної життєдіяльності невеликої компанії. Однак ціна на такі офіси, навіть при їх часом досить зручному місці розташування, значно нижче, за рахунок меншої показності, тобто, іншими словами, престижу. Можна зустріти чимало подібних офісів в підвальних приміщеннях або на перших поверхах житлових будинків.
 
Інша часта причина, по якій офіс може бути дешевим, полягає в якості об’єкта. Тут мова йде скоріше не про внутрішню обробку приміщень, а про різні супутні несприятливі елементи. Такими елементами можуть бути відсутність або мала кількість паркувальних місць, погане оточення (промислова зона, наприклад), слабка вентиляція і багато інших чинників.
 
Ну і, ймовірно, самою банальною причиною для низької ціни офісу може бути його віддаленість від центру міста. Такі об’єкти, як правило, знаходяться поблизу або навіть за окружною, за чим часто слідують проблеми з транспортними вузлами і пробкові ситуації на дорогах. Все це говорить про щоденні втрати часу на дорогу і відсутність комфорту в години пік. Однак такі об’єкти часто можуть похвалитися висококласним обладнанням і великими площами за відносно невеликі гроші.

Необхідно в першу чергу ще раз вирішити для себе, які функції майбутнього офісу найбільш важливі, і вже, виходячи з цього, вибирати формат об’єкта і його розташування. Для однієї компанії представницький бізнес-центр буде ідеальним, так як туди не соромно запросити клієнта. Для компаній, що займаються щодня послугами (стоматологічні клініки, мовні курси, слюсарні майстерні тощо) часом не настільки важливий центр міста з його інфраструктурою. Іноді для таких фірм відсутність конкуренції в окраїнних районах, де проживає велика кількість потенційних клієнтів, виявляється ідеальним варіантом, і такі компанії вибирають приміщення в житловому будинку далеко від найближчої станції метро. Деяким молодим компаніям може здатися на даному етапі розвитку важливою тільки економія коштів. У такому випадку їх влаштує будь-який зручний офіс за адекватну плату. Все залежить від критеріїв і пріоритетів.