Трактор DEUTZ-FAHR: вершина німецьких технологій

У Німеччині прагнуть вивести сільське господарство на новий рівень і не шкодують зусиль, щоб створити більш продуктивну і потужну техніку. Такі спецмашини можуть істотно полегшити працю власників сільських господарств.

Серед найбільших світових виробників сільськогосподарської техніки компанія Deutz Fahr, що входить в групу SAME DEUTZ-FAHR (SDF), займає особливе місце. Сотні тисяч машин цієї марки працюють на європейських і вітчизняних полях, показуючи відмінні результати. Треба сказати, що непрості вітчизняні умови експлуатації тракторів Deutz Fahr виявилися по плечу і в даний час все більша кількість аграріїв віддає перевагу цій німецькій техніці. По посиланню купить тракторы ви зможете вигідно замовити моделі DEUTZ-FAHR AGROTRON 9340 TTV, DEUTZ-FAHR AGROTRON X 720, DEUTZ-FAHR AGROTRON M 620, DEUTZ-FAHR AGROFARM 115G, і DEUTZ-FAHR AGROKID 230 в компанії “Альбион”.

Перша серія тракторів Deutz Fahr була випущена 100 років тому. Саме тоді, в 1912 році, на розташованому в Кельні заводі було налагоджено виробництво тракторів з дизельним двигуном. До речі, чотиритактний двигун внутрішнього згоряння був винайдений засновником компанії Deutz Fahr - Ніколаусом Аугусто Отто. У 1936 році було запущено виробництво малих тракторів, а в 1949 році з’явилися машини, оснащені двигуном з системою повітряного охолодження.

1990 ознаменував новий етап розвитку бренду - компанією були представлені перші AgroXtra трактори з “круговим оглядом”. А на початку 2000-х років нова серія тракторів Agrotron стала кращою серед сільськогосподарських машин цього класу. У 2013 році модель Agrotron 7250 перемогла в міжнародному конкурсі, зайнявши перше місце в номінації “Золотий трактор”. Безсумнівно, це одна з найбільш вдалих і красивих моделей техніки в своєму класі.

Серед основних переваг тракторів Deutz Fahr слід відзначити наявність потужного, але в той же час економічного двигуна, який оптимально розподіляє неймовірні навантаження і має відмінні показники продуктивності. Регулювання двигуна можливо за рахунок встановленої електронної системи, яка передбачає настройку одного з двох можливих режимів оборотів і збереження обраного режиму в пам’ять машини. Також виробник передбачив можливість програмування швидкості руху і числа обертів вала потужності безпосередньо під час експлуатації техніки.

Коробка передач, встановлена ​​в тракторах Deutz Fahr - це унікальна система, яка пропонує оператору певну робочу швидкість в кожному діапазоні, якщо перемикання здійснюється при включеному зчепленні. Під навантаженням ступені передачі перемикаються автоматично, що є неймовірно зручним для оператора техніки.

Що стосується кабіни трактора, то комфорту їй не позичати. Простора, з круговим оглядом, ергономічним розташуванням важелів управління - робота в такій кабіні навіть протягом тривалого часу не викликає напруги. Сидіння оператора, як і сама кабіна, встановлено на пневмоподвеску і вважається ортопедичним.