Що потрібно знати про пластикові вікна: поради фахівців компанії “Алиас-Днепр”

Отже, Ви вирішили купити і встановити металопластикові вікна, оскільки, від вибору як самих вікон, так і фірми, яка буде їх встановлювати і обслуговувати, на пряму залежить тепло в Вашому домі і термін служби вікон.

Вікна в будинку - це основне місце тепловтрати і проникнення шуму, і тільки якісні металопластикові вікна можуть мінімізувати ці чинники. Гарне пластикове вікно надійно захищає від шуму і протягів, не тече, що не промерзає, не пітніє. Саме такі конструкції можна придбати на сайті alias.dp.ua компанії “Алиас”, яка по найкращій вартості реалізує енергоефективні вікна відомих надійних виробників STEKO, WDS, REHAU, VEKA.

Але, перш ніж приступити до вибору вікон ПВХ, давайте позбудемося найпоширеніших міфів.

Міф №1: пластикові вікна - це стовідсоткова тепло- і шумоізоляція

З технічної точки зору, створити світлопроникну, але при цьому на 100% захищаючу від холоду конструкцію, складно. Через зазори між склом і ущільнювачем, через монтажні шви, так чи інакше, буде проникати холодне повітря.

Навіть якщо ущільнювач прилягає ідеально, а монтажні роботи були проведені майстерно, існують вимоги до вентиляції приміщення. Повітря з вулиці повинно проникати всередину, інакше в квартирі буде неможливо перебувати через духоту (як в закритій дачної теплиці).

Шумоізоляцію також неможливо забезпечити на всі 100%. Пластикове вікно може стати порятунком, якщо поруч жвава магістраль або у дворі працює будівельна техніка. Але в цілях дотримання вентиляційних норм, приміщення необхідно провітрювати і відповідно «запускати» шум в квартиру.

Міф № 2: чим більше камер в профілі і склопакеті, тим краще

Профіль - це каркас вікна, всередині якого є порожнини (камери), зазвичай від 3-х до 8-ми. Найпоширеніші профілі - 3-х і 5-камерні. Камери профілю не варто плутати з камерами склопакета. Склопакет - блок з скла, простір між ними - це і є камери. 2-камерні склопакети - найпоширеніші. Існують також і однокамерні (наприклад, для засклення балкона), 3-х, 4-камерні склопакети.

Міф № 3: матеріал ПВХ - неекологічний, пожежонебезпечний, не вписується в дизайн

ПВХ - матеріал хоч і синтетичний, але при цьому безпечний (з нього виготовляють харчові ємності). ПВХ - матеріал горючий, але дерев’яні вікна в будь-якому випадку будуть світитися швидше. ПВХ почне плавитися і виділяти токсичні речовини, але і чадний газ, що виділяється при згорянні дерева, не менш небезпечний. Що стосується дизайну, то багато хто не підозрюють, що пластик можна заламінувати або пофарбувати, як всередині, так і зовні. Колірних рішень багато, тому вікно можна вписати в будь-який інтер’єр.

До речі, взимку встановлювати пластикові вікна - саме воно. Немає ажіотажу, замовлення виконають швидше, можливо, що і акуратніше. Багато компаній на зимовий період дають знижки. Історії про те, що матеріал в холоду якось не так сяде, - оману. Ніхто не поїде монтувати вікно в мінус 20-25º. Перевірити, продуває пакет, потіють чи вікна можна відразу, «не відходячи від каси».

Як вибрати пластикові вікна, щоб було тепло і тихо, але не душно

Зупинимося на тому, що впливає на теплоізоляцію:

- товщина профілю і кількість повітряних камер в ньому;

- кількість камер в склопакеті, відстань між стеклами, тип і товщина скла;

- щільність прилягання елементів конструкції;

- площа застекляемого простору. 

Перш за все, необхідно оцінити, наскільки добре приміщення, в якому ви хочете встановити пластикове вікно, як опалюється, які кліматичні умови в вашому регіоні. Якщо підтримка тепла взимку не має критичного значення, то підійде і однокамерний склопакет (наприклад, для технічних приміщень). Для кращої теплоізоляції варто вибрати двокамерний склопакет з 5-тікамерние профілем.

На шумоізоляцію впливає:

- товщина скла;

- відстань між склом в склопакетах;

- якість монтажу. 

Високочастотні шуми гасяться ущільнювачами, так як вони проникають через щілини, а низькочастотні, що проникають крізь скла, товщиною скла і відстанню між ними. Для максимального захисту від шуму годиться двухрамні вікно з потовщеним зовнішнім склом і спеціальним шумозахисних вентиляційним клапаном. Але влітку приміщення все одно доведеться провітрювати.

Як дотримати вимоги до вентиляції, уникнути духоти, конденсату і промерзання

Для цього потрібно:

- провітрювати приміщення шляхом відкривання вікон;

- передбачити припливні клапани.

У кухні і в санвузлі зазвичай працює вентиляція, передбачена проектом будинку. Кімнати, де ви знаходитесь тільки вдень (кухня, вітальня), досить провітрювати, відкриваючи вікна. А ось в спальні бажано встановити припливні клапани, так як провітрювання тільки в денний час не забезпечить хорошій циркуляції свіжого повітря.

Кількість камер впливає на тепло- і шумопроводімость, одночасно обтяжуючи конструкцію і збільшуючи ціну. Тому, вибираючи кількість камер в профілі і склопакети, слід виходити з практичних міркувань. Запитайте у менеджера фірми, який варіант у вашому регіоні найбільш ходовий. Не переплачуйте за зайвий матеріал!