Про особливості перевезення негабаритних вантажів

Послуга перевезення негабариту є транспортування вантажу зі значною вагою, обсягом, зміщеним центром ваги, які перевищують максимальні норми. Вищенаведені показники можуть ускладнити можливість перевезення, так що для вирішення даної проблеми необхідно буде звернутися до професійних логістів, які пройшли спеціальну підготовку.

Негабаритний вантаж - це нестандартно важкий і громіздкий предмет, який за своїми параметрами перевищує встановлені норми. Помістити такий вантаж у звичайний контейнер або вантажний транспорт для перевезення неможливо. Зазвичай подібним перевезенням займаються спеціалізовані транспортні компанії, для прикладу, тут autotralservice.com.ua/perevozka-mafov-bytovok можна замовити перевезення МАФів.

Згідно з правилами, великогабаритний вантаж має наступні розміри: довжину більше 16 метрів, висоту понад 4 метрів і ширину більше 2.55 метрів. До таких вантажам можна віднести:

- Судна, водний транспорт.

- Дорожню і будівельну спецтехніку.

- Техніку для сільськогосподарських робіт (трактори, комбайни, молотарки).

- Вироби і нестандартних розмірів конструкції (ємності, балки, залізобетонні і металеві конструкції).

- Устаткування і спецтехніку, використовувані в промисловості (кранові, бурові установки, бульдозери, екскаватори тощо).

Для транспортування великогабаритного вантажу з нестандартною висотою слід використовувати низькорамну платформу. Завдяки цьому можна значно скоротити висоту вантажу разом з вантажним транспортом. При перевезенні великовагового вантажу доцільно було б використовувати платформу з великою кількістю осей і необхідною вантажопідйомністю.

Перевезення негабаритного вантажу

Для міжнародних перевезень негабаритних і великовагових вантажів слід отримати спеціальний дозвіл. При перевезенні негабаритного вантажу, в залежності від його виду, ви можете розглянути питання контейнерних перевезень залізницею або морем.

При автомобільної перевезення вантажу, який більше 20 метрів в довжину (але не більше 24 метра), знадобиться автомобіль для супроводу. Можна використовувати будь-який легковий автомобіль з спецсигналами оранжевого кольору. При транспортуванні вантажу, який перевищує встановлені розміри по довжині, ширині і висоті, буде потрібно додаткове авто транспортної служби.

Згідно з правилами дорожнього руху немає ніяких обмежень по загальній масі вантажного транспорту разом з вантажем, що перевозиться. В основному, такі обмеження існують щодо найбільшого навантаження на вісь автомобіля і стану дороги.

Зверніть увагу, що негабарит, загальна маса якого перевищує 38 тонн, вважається великоваговим і для його транспортування потрібно отримання додаткового дозволу. У разі якщо вантаж разом з вантажним транспортом більше, ніж 44 тонни, то потрібно буде розробити спецпроект з перевезення. Особливу увагу потрібно приділити проходженню митного контролю. Ви можете звернутися за допомогою до посередницьким компаніям (брокерам), але частіше за все цей комплекс послуг виконує транспортна компанія.