Тонкощі вибору оригінальних швейцарських годинників

Вже набила оскому сентенція про те, що «автомобіль повинен бути німецьким, а годинник швейцарськими» поки що не втрачає актуальності, у всякому разі, в останній частині.

Наручні годинники, відмічені маркуванням Swiss made, це як і раніше статусні аксесуари і хороше вкладення коштів. Але брендів і моделей сьогодні так багато, що вибір відповідних швейцарських годинників перетворюється в непросту задачу. Отже, з чого почати? Очевидно, з місця придбання, і це має бути магазин з бездоганною репутацією, такий як салон “Шатель”, саме тут https://shatel.ua/shvejcarskie-chasy/ ви зможете замовити оригінальні швейцарські годинники по розумній вартості.

Маркування Swiss made

Для початку треба визначитися, що саме стоїть за написом Swiss made. У 2017 році швейцарський уряд ввів нові вимоги до національного маркування. Вони стали більш жорсткими у порівнянні з попередньою редакцією з метою закрити лазівки, якими користувалися різні недобросовісні виробники. Тепер годинники може вважатися швейцарськими якщо:

- вони були розроблені в Швейцарії

- мають швейцарський механізм, який був встановлений в корпус також на території країни.

- заключне тестування було здійснено в Швейцарії.

- і не менше 60% виробничих витрат в цілому зосереджено на батьківщині.

Очевидно, що введення нових вимог підвищило середню ціну на і так не найдоступніші наручні аксесуари. Тому варто розглянути кілька підходів до вибору швейцарського механічного годинника.

На що звернути увагу?

Якщо в питанні швейцарського походження годинника від якоїсь маловідомої марки виникають якісь сумніви, то треба в першу чергу звернути увагу на наступні моменти. Саме маркування Swiss made, як правило, розташовується в нижній частині циферблата з боків від позначки «6 годин». Але інші способи написання, наприклад, Made in Switzerland, Fabrique en Swiss або Swiss Product також вважаються легальними.

Напис Swiss made також може розташовуватися на ремінці, застібці і видимої частини механізму. Зате, якщо якийсь іноземний виробник вирішить випустити годинник зі швейцарським механізмом, але без дотримання інших вимог, за новим законом він зобов’язаний закрити його непрозорою задньою кришкою, а на циферблаті суворо вказати Swiss movement - і ніяк інакше. І обов’язково треба переконатися, що куплений годинник має офіційний сертифікат походження і гарантію.