Колір металочерепиці. Що потрібно враховувати

Плануючи покрити дах новозбудованого будинку або відремонтувати стару покрівлю, багато домовласників вибирають з усього розмаїття матеріалів металочерепицю. Це матеріал виглядає сучасно і стильно, крім того, випускається в широкій гамі кольорів, що дозволяє вирішувати різні дизайнерські завдання.

Якщо планується використовувати металочерепицю, то можна буде розраховувати на багатий асортимент кольорів і відтінків. Варто заздалегідь подивитися, які бувають кольори металочерепиці - фото можна знайти на офіційних сайтах виробників і в інших джерелах. Для прикладу металочерепиця «Monterrey Alice» зараз пропонується компанією «Стальсервіс» у значному колірному розмаїтті, окрім цього цей матеріал володіє відмінними показниками надійності, довговічноств, і екологічності.

На що звертати увагу при виборі кольору?

Якщо для покриття покрівлі використовується металочерепиця - підбір кольору здійснюється з урахуванням кількох факторів. Звичайно, при виборі істотну роль грає власний смак господаря, а оскільки, як то кажуть «на смак і колір товаришів немає», то дати конкретні рекомендації щодо вибору певного відтінку дуже складно.

Але, крім власних уподобань, слід враховувати ще ряд факторів. А саме:

- Черепиця темних відтінків виглядає благородно і стильно, однак, таке покриття дуже швидко вигорає під дією негоди і світла сонця. Тому даний варіант кольору покриття не дуже вдалий для будинків, які розташовані на відкритих майданчиках і не захищені тінню дерев або інших об’єктів.

- Світла металочерепиці довше зберігає первинний відтінок, але на ній сильніше видно забруднення.

- Стійкість кольору покриття залежить від виду полімеру, яким покрита металочерепиця. І тут правильним орієнтиром буде служити два фактора - ціна і тривалість терміну гарантії. Дешеві покриття, як правило, мають мінімальний термін гарантії і відносно швидко втрачають первинний зовнішній вигляд.

Плюси і мінуси найбільш популярних кольорів покриття

Коричневі відтінки представлені в достатньому розмаїтті. Це і теракотовий колір, що нагадує відтінок натуральної черепиці, виконаної з глини, і відтінки темного або молочного шоколаду. Даний колір досить популярний, так як він є символом впевненості в собі і здатності легко долати труднощі. Крім того, коричневі відтінки відносяться до природних, тому дане рішення ідеально підійде для будинків, побудованих в консервативному стилі. Таке покриття стане символом стриманості, стабільності і спокійної елегантності. Особливо гармонійно виглядають коричневі відтінки металочерепиці в будинках, оточених деревами, так як покрівля буде гармонійно поєднуватися із зеленню листя і коричневою корою дерев.

Зелене дуже популярне серед забудовників. Покриття випускаються в різних відтінках цього кольору від ніжно-салатового до глибокого смарагдового. Зелені відтінки діють заспокійливі на психіку, народжуючи асоціації з буйним ростом рослинності. Помічено, що зелені відтінки металочерепиці найбільш часто вибирають жителі великих міст, так як городяни інстинктивно тягнуться до природи, від якої вони відірвані в повсякденному житті.

Синій колір металочерепиці чудово виглядає при хорошому світлі. Тому даний колір покриття варто вибрати, якщо планується спорудження будинку на відкритому майданчику. А якщо влаштувати у дворі будинку хороше освітлення, то покрівля буде мати гарний вигляд і у вечірній час. Синій колір заспокоює діє на психіку, однак, його темні відтінки сприяють виникненню почуття туги, що може посприяти розвитку депресії. Тому більшість виробників пропонують покрівельні покриття синього кольору тільки в світлій гамі. Якщо доповнити будівлю з синьою покрівлею білими аксесуарами, то вийде будинок в «морському» стилі, такий варіант ідеально підходить для будівель, розташованих на березі водойм.

Відтінок червоного вина - бордово червоний - це модний варіант металочерепиці. Колір символізує енергію і прагнення до руху вперед. Такий варіант покрівлі, як правило, вибирають люди творчі і мають активну позицію в житті. Щоб трохи пом’якшити «енергійність» червоного кольору, можна використовувати аксесуари для покрівлі лілового, білого, сірого або чорного кольорів.