Сяюча чистота: гідрофільні олії для очищення шкіри

Згадайте, чим ми очищали шкіру ще пару років тому - на полицях можна було легко знайти спиртові гелі з ментолом, освіжаючий ефект яких змушував нас плакати. Вони здорово підсушували прищики, але разом з ними і все інше. Тепер в індустрії краси новий лідер - мабуть, одним з головних інгредієнтів для очищення стала гідрофільна олія.

Ні для кого не секрет, що жир розчиняється жиром. Кожен день наша шкіра виробляє жир (шкірний себум), який захищає шкіру від зовнішніх несприятливих впливів. На жаль, крім захисту жир накопичується в порах і твердне. Звідси і сальні пробки, і чорні точки, і інші негативні наслідки. Вони розтягують пори, які, м’яко кажучи, не прикрашають нас. І тут допоможе новий ефективний косметичний засіб, детальніше на сайті boja.com.ua ви дізнаєтесь де можна гідрофільну олію купити найвищої якості, саме вона вирішить ваші шкірні проблеми.

Чому олія для вмивання перетворюється в молочко

Звичайа для цих цілей не підійде, так як просто не змиється. Так що з поміткою «для вмивання» - це не зовсім та олійка, до якої ми звикли. Після контакту з водою вона починає більше бути схожою на молоко - біліє і розтікається, а потім спокійно змивається. Це відбувається тому, що вона гидрофільна - тобто в ній міститься емульгатор. Компонент змішує ті інгредієнти, які ніколи б не змішалися самостійно - воду і олію. Наприклад, в якості емульгатора може використовуватися полісорбат-80, або ще він відомий як ПАР, - через нього таку олію краще використовувати тільки для вмивання і не залишати на шкірі як маски.

Але її не варто боятися. Для зовнішнього застосування це не шкідливо. Отримують її з сорбіту при переробці різних фруктів, а також з жирних кислот, що містяться у великій кількості в оливковій олії. За основу засобів для вмивання беруть оливкову, арганову, соняшникову, абрикосову олію - все, що забажає виробник. Якісь засоби будуть щільнішими, якісь трохи легшими. До основи бренди додають ефірні олії і інші «поліпшуючі» шкіру компоненти, на зразок зволожуючого гліцерину.

Особливості використання

Не поспішайте намащувати обличчя. Спершу потрібно нанести пару крапель олії на долоні і розігріти її - так вона краще буде контактувати з шкірою і очищати бруд. Потім помасажуйте обличчя - пізніше змийте. Ще краще, якщо ви будете поєднувати умивання олією разом з гарячим мокрим рушником - вона допоможе розкрити пори і прибрати весь бруд, завдяки махровим елементам, які спрацюють як легкий скраб. Вона забирає рівно стільки зайвого сала з шкіри, скільки у вас є - тому підійде для всіх типів шкіри.

Що ще важливо знати

Багатьом здається, що вибирати олію для догляду за жирною шкірою - нерозумне рішення. Однак насправді саме гидрофильна олія дозволяє вирішити масу проблем жирної шкіри - а саме забиті пори, які є наслідком інтенсивної роботи сальних залоз. До того ж, олія повністю змивається з обличчя, так що воно не в силах збільшити і без того підвищену жирність шкіри.

Високоякісна гидрофильна олія може похвалитися величезною кількістю корисних інгредієнтів в своєму складі, що найсприятливішим чином впливає на шкіру.

Регулярне використання гідрофільної олії робить непотрібними багато дорогих і неприємних процедур - на зразок чищення обличчя.

На що ще можна розраховувати при використанні гідрофільної олії? По-перше, поліпшується стан шкіри. По-друге, відбувається глибоке очищення і звужуються пори. Паралельно підсушуються запалення. Далі поліпшується регенерація шкіри. Нарешті, за рахунок цього засобу відбувається інтенсивне живлення шкіри.