Поради стилістів щодо використання біжутерії

Бюті-етикет - це аж ніяк не жорсткі обмеження в питаннях вибору прикрас. Швидше, це рекомендації, враховуючи які, ви завжди будете виглядати доречно і елегантно. Гармонійно їх носити - це мистецтво.

В цій статті стилісти вам відкриють секрети, як правильно носити біжутерію. Адже прикраси можуть не тільки підкреслити індивідуальність жінки, а й зіпсувати її образ. А щодо самого місця вибору біжутерії, то хочеться порадити магазин Odisseja, де по вигідним оптовим цінам можна замовити чудові браслети, кулони, заколки, та інші прикраси, а також матеріали і і фурнітуру для створення оригінальної біжутерії.

Щоб аксесуари допомогли акцентувати гідності їх власниці, потрібно дотримуватися цих простих, але важливих правил.

Як вибрати прикрасу

Від елегантного образу до відвертого несмаку всього один крок. Тому варто запам’ятати деякі правила при підборі прикрас:

- Не слід надягати аксесуари повним комплектом: намисто разом з браслетом, перстнями і сережками. Краще використовувати комбінацію по дві речі: намисто і браслет або сережки і перстень. Максимум три. Вони повинні поєднуватися і гармоніювати між собою, але одне повинно бути домінуючим, а решта - другорядними.

- Не допускайте помилок в стилі. Наприклад, браслети і перстені на одній руці різних кольорів. Поєднання повинно бути гармонійним: змішання стилів має доповнювати один одного, а не конфліктувати між собою.

- Довіряйте почуттям і інтуїції. Як правило, жінка, якій дуже сподобалася якась прикраса, обов’язково знайде, з чим її носити. Тому не варто нехтувати внутрішнім чуттям.

Одяг та прикраси

Біжутерія повинна поєднуватися з одягом. Правило нескладне, але, тим не менш, багато ним нехтують. Не варто надягати важкі прикраси, якщо плаття зшито з легкої тканини: вони повинні бути в одній ваговій категорії.

Прикраси можуть підкреслювати колір одягу або контрастувати з ним. Наприклад, якщо жінка одягає білу блузку і синю спідницю, можна використовувати біжутерію синіх і блакитних відтінків. При виборі прикраси допоможе колірне коло.

Безглуздо надягати круглі намиста, якщо кофточка з v-подібним вирізом. До одягу з натуральної тканини підійдуть натуральні камені. До довгим сукням добре підійдуть довгі намиста. Якщо їх зав’язати вузлом, то вони підійдуть до коротких суконь класичної форми.

Від довжини рукава залежить, який браслет надіти жінці або відмовитися від нього зовсім. При довгому - краще його не надягати або обмежитися тонкої ланцюжком. Підійде вузький браслет з каменями. При короткому - можна використовувати масивні браслети або кілька тонких.

Виріз горловини також впливає на вибір біжутерії. При комірі-стійці підійде будь-яка. До трикутної краще підбирати V-подібні аксесуари. При округлому краще носити коротку біжутерію, а до сорочок з коміром підійдуть ланцюжки.

Пора року диктує свої правила при підборі біжутерії. Наприклад, восени або взимку хорошим аксесуаром стане шарф, прикрашений приколеною брошкою або намистом.

Не варто носити в холодні сезони великі сережки. Образ дівчини в морозний день викликав у оточуючих подив: тепла спортивна куртка, в’язана шапочка і величезні металеві сережки-кільця. Мороз і «Африка» - безглуздо! Влітку можна собі дозволити прикраси різного фасону і поекспериментувати з їх поєднанням.

Сезон також диктує певні відтінки прикрас. Наприклад, влітку і навесні підійдуть яскраві і теплі кольори (бірюзовий, рожевий, смарагдовий). Восени - стримані, ближче до холодних (медовий, коричневий, кораловий). Взимку - насичені холодні (синій, чорний, прозорий).

Орієнтація на вік

Біжутерію можна носити відповідно до віку жінки. Звичайно, багато нюансів залежать від того, на скільки років вона себе почуває і яку мету переслідує: хоче здаватися старше або молодше. Проте, вікові «прикраси» існують.

Наприклад, у віці 25 років можна сміливо експериментувати з кольорами і формами і носити недорогу біжутерію. Молоді дівчата можуть носити прикраси в стилі хенд-мейд і яскраві кольори. А ось дорогі дорогоцінні камені і метали на них будуть виглядати менш природно. За винятком срібла. Молодій дівчині можна носити перлову нитку, але тільки дрібну.

Жінці за 25 потрібно трохи прикрас, але досить дорогих. Китайська дрібничка зіпсує весь вигляд. Це не означає, що пора носити діаманти або інші дорогі камені і дорогоцінні метали.

Жінкам за 30 можна приділити увагу натуральним каменям. Їх можна підбирати під колір очей. Одягати слід ювелірні вироби з дорогоцінних металів: срібла, золота, платини. У цьому віці, як правило, можна носити масивні сережки, браслети, намиста.

Дамам бальзаківського віку властиві прикраси з великими каменями в вигадливих оправах з дорогоцінних металів. Правда, деяким виробам кожен вік підвладний: перлинні нитки і бурштинове намисто. Нитка штучних перлів завжди виручить в будь-якій ситуації!

Дотримання цих простих правил допоможе жінці виглядати елегантно і гармонійно, підкреслити свій образ, характер і фігуру. Безумовно, прикраси вона може підбирати, слідуючи своїм естетичним принципам. Головне в цій справі - почуття міри і хороший смак.