Відпочиваючим на замітку: 6 порад, як вибрати надійне турагентство

Ви хочете провести зимові канікули або довгоочікувану відпустку за кордоном, купивши недорогий гарячий тур? Зазвичай проблем з цим немає - адже в великих містах турагентства зустрічаються на кожному кроці. Але як визначити, чи варто довірити організацію свого відпочинку обраній компанії, або ж краще продовжити пошуки?

Відразу пропонують знижку? Не поспішайте погоджуватися!

Звичайно, заощадити свої кревні і купити тур зі знижкою - дуже заманливо. Особливо, якщо мова йде про дорогий тур кудись в Домінікану чи Таїланд. До речі, саме зараз Sertana Tour підготувала багато вигідних варіантів авторських і комбінованих турів до найбільш привабливих туристичних регіонів.

Але ціну на поїздку формує не турагентство, куди ви прийшли, а туроператор. Турагентство ж тільки надає консультаційні послуги від імені та за дорученням оператора.

Ціна на тур, звичайно ж, стабільною теж не є: на неї можуть впливати знижки від готелю і авіакомпанії, цінова політика самого туроператора, час здійснення бронювання і так далі.

У турагентства є тільки один варіант знизити ціну на ваш тур - за рахунок своєї комісії, яку йому в якості винагороди виплачує туроператор за його продаж. Криміналу в такому вчинку, звичайно, немає, але подумайте - якщо турагент вже з порога запропонував вам знижку, то це, швидше за все, означає, що він не має інших варіантів привернути вашу увагу до цього туру. Або не вважає за необхідне їх застосовувати. Сам по собі цей метод хороший лише в окремих випадках, наприклад - для постійних клієнтів. І, до речі, знижку швидше за все можна виторгувати ще більшу.

Платна консультація? Швидше плюс, ніж мінус

Не виключено, що вам доведеться зіткнутися з тим, що за підбір туру з вас зажадають невелику передоплату, яка потім буде врахована при розрахунку за тур.

Особливо якщо ви перед цим розмірковують над турагента конкретним запитом (наприклад, недорогий відпочинок в Єгипті, а саме в Шарм-ель-Шейху, для сім’ї з двома маленькими дітьми, в готелі хорошаей дитячої анімацією, пологим входом в море, і з обмеженням по бюджету до 2000 доларів).

Не поспішайте лякатися: швидше за все, менеджер таким чином хоче переконатися, що ви купите тур саме в його агентстві, а не підете геть зі зробленим ним підбором по готелях. Та й чисто психологічно сам працівник після отримання передоплати буде більше націлений на видачу якісного результату.

Вивчаємо офіс, увага до деталей!

Великим плюсом в актив співробітників турагентства є те, що вони самі багато їздять по світу і відвідують навчальні заходи, які для них організують туроператори.

Це можуть бути рекламні тури, які проводяться для того, щоб краще познайомити своїх партнерів з нюансами країни, провести огляд готелів, які вони потім будуть пропонувати туристам і так далі. Або семінари, де розповідають про тонкощі того чи іншого туристичного напрямку.

Туроператори також періодично проводять церемонії нагородження найкращих турагентств. Наявність в офісі дипломів лауреата якого учасника таких церемоній або хоча б сертифіката, що підтверджує, що менеджер побував на навчальному семінарі - важливий штрих для репутації хорошій компанії.

До речі, багато агентств не тільки вішають такі документи на стіни офісу, але і розміщують на головній сторінці сайту. Там же заодно можна ознайомитися з реквізитами компанії і заодно переконатися, скільки років вона працює на ринку - теж істотний момент. Не завадить також подивитися інформацію про придивилася вам компанії в єдиному реєстрі юридичних та фізичних осіб - це відкрита інформація для всіх.

Брендинг. Швидше за, ніж проти

Ще одним аргументом на користь вибору агентства може стати згадка в його назві великого туроператора або агентської мережі - це говорить про те, що дана компанія належить або до незалежної агентської, або до франчайзингової туроператорської мережі. У таких мережах теж регулярно проводяться всілякі навчальні заходи, «новачків» ведуть буквально «з нуля», до того ж з мережевими офісами охоче співпрацюють туроператори.

Але спиратися в своєму виборі тільки на цей фактор, мабуть, не варто - на ринку є багато хороших агентств зі сформованою професійною командою, які не є уповноваженими офісами туроператорів і не входять ні в одну з мереж. Але до них теж звертається безліч туристів.

Моніторинг відгуків в Інтернеті

Обов’язковий етап! У багатьох турагентств є не тільки свої сайти, але і власні сторінки в соціальних мережах. А найбільш просунуті активно використовують соцмережі для реклами своїх послуг. Так що визначити турагентство з великою кількістю позитивних або негативних відгуків зараз досить просто.

Але не забувайте, що конкуренція в цьому середовищі досить висока, тому негативні відгуки можуть поширювати як реальні незадоволені своїм відпочинком люди, так і турфірми-конкуренти - нібито від імені таких. Тому інтернет-пошук таких агентств найкраще поєднувати з опитуванням серед своїх друзів і знайомих, які вдавалися до послуг турагентств раніше.

Не зайвим буде промоніторити і сайти великих туроператорів. Наприклад, Tez Tour публікує на своєму сайті список турагентств, з якими з різних причин припинив співпрацю.

Уважність співробітників

Безсумнівним плюсом також стане сумлінність і акуратність працює з вами співробітника. Якщо вам впевнено і чітко відповідають на питання, не нав’язують свою думку, прислухаються до побажань - це ознаки гарного професіонала.

Добре, коли вам пояснюють як вибрати надійного туроператора. Тобто фактично презентують своєрідний рейтинг туроператорів: найдешевші тури у цій компанії, але майте на увазі - у них може змінюватися час вильоту, бувають затримки рейсів. А ось у цього оператора вартість вище, але накладок зазвичай не буває, та й на вас цікавить напрямку він працює вже дуже багато років.

Звертайте увагу також на те, як вам готують пакет документів. У ньому повинні бути авіаквиток, туристичний ваучер, страховий поліс, контакти гарячої лінії туроператора і його представництв за кордоном. Не зайвою також стане пам’ятка туриста, в якій розповідається про особливості країни, в яку ви летите. І звичайно ж, з вами обов’язково повинні укласти договір на туробслуговування. Кваліфікований менеджер ніколи не забуде все це належним чином перевірити і оформити.