Дизайн тераси: свіжі тренди 2019

У приватному будинку особливо в теплу пору року тераса і патіо стають центром тяжіння. Що може бути краще, ніж відпочити від полуденної спеки у прохолодній тіні на свіжому повітрі? Цього року головна тенденція оформлення таких просторів - домашній затишок і позачасовий дизайн. Тераса стає гармонійним продовженням інтер'єру будинку.

На вулиці як дома

Кордон між інтер’єром та екстер’єром має тенденцію зникати, або стає ледь помітним. Сучасні садові меблі все більше схожі на домашні, але при цьому володіють високою зносостійкістю. В території, прибудованої до будинку, дизайнери бачать додатковий елемент житла.

Тераса, веранда або патіо - це перше, що зустрічають гості при відвідуванні будинку. Ось чому в простір вуличної зони варто внести елементи домашнього декору, які будуть пов’язувати екстер’єр з внутрішнім оздобленням будинку. Зробити це можна за допомогою однакових предметів меблів або аксесуарів, присутніх як зовні, так і всередині житла.

Стиль бохо

У 2019 стиль бохо знову на висоті. Дизайнери пропонують оформляти тераси в стилі жителів-кочівників, використовуючи купи подушок, строкаті принти, східні аксесуари, різнопланові елементи меблів і декору з дерева. Більш ніж будь-коли садові меблі прагнуть дезорієнтувати квітами і текстурами, натхненними далекими землями. Вітається гри контрастів, коли жорсткі плетіння крісел поєднуються з м’якими подушками і пледами. У палітрі переважають відтінки землі і моря: коричневий, рожевий, кораловий, зелений, блакитний, теракотовий.

Ефектні аксесуари

Тепер кількох крісел, столів і стільців на терасі недостатньо. Прийшов час доповнити їх стильними предметами декору, як це робиться в домашньому інтер’єрі. Їх не повинно бути багато. Дизайнери закликають звернути увагу на ефектні аксесуари: вишукані столики на п’єдесталі, незвичайні свічники, вази, підноси на підставці, набори яскравих серветок, дизайнерські абажури, плетені кошики, гірлянди з різнокольоровими лампами.

Благородні і сировинні матеріали

Сад залишається простором, де людина може контактувати з різними природними текстурами на відміну від домашнього витонченого інтер’єру. Чому б не використати цю можливість в оформленні тераси, як перехідної області між будинком і садом? Можна урізноманітнити текстуру підлогового покриття патіо або тераси, чергуючи між плитами ряд каменів або гальки з керамікою. Така підлога буде добре контрастувати з поверхнею землі. Класична пара для оформлення екстер’єру - камінь і дерево: перший з них додасть оздобленню патіо розкоші і стилю, а дерево додасть теплі нотки. Ще простіше - підібрати плитку імітує незвичайні поєднання матеріалів.

Чисті кордони 

Установка бордюру або «рамки» уздовж площадки тераси не актуальна в 2019 році. Тепер кордони можна залишити чистими і дозволити їм плавно перетікати на територію саду. Такий стиль естетично привабливий і надає терасі неповторний шарм. Крім того, це зручний спосіб приховати кінці дощок для більш чистого покриття. Замість бордюрів і перил зонувати можна за допомогою кольорової смуги, більш темної, ніж основна поверхню підлоги. Контрастні, але доповнюючі один одного відтінки виглядають авангардно і ефектно.

Менше означає більше 

Ще одна модна тенденція в оформлення прибудинкових територій в 2019 році - мінімалізм. Обтічні силуети, функціональні матеріали і приглушена колірна палітра - все це важливі елементи сучасного дизайну тераси. Аксесуари з гладкими формами з натуральних матеріалів органічно доповнять мінімалістський простір.

Если вы не знаете, где в Киеве можно выгодно купить террасную доску, советуем посетить интернет-магазин ecoforest.ua, где в широком ассортименте представлено это надежное и красивое покрытие из лиственницы, сосны, других древесных пород, и искусственных материалов.