Facebook показав прототип браслетів для тактильного зворотного зв’язку

Існує величезна кількість різноманітних гарнітур додаткової і віртуальної реальності, над створенням яких працюють як великі компанії, так і невеликі фірми. Уже зараз вдалося домогтися досить хорошої якості графіки, такі пристрої володіють хорошим звуком. Єдиним недоліком всіх існуючих розробок є нині існуючий спосіб управління.

Використовувати традиційні засоби такі як геймпад, клавіатура, комп’ютерна миша не зовсім зручно, так як вони руйнують ефект присутності, якого б хотілося добитися при зануренні у віртуальну реальність.

У зв’язку з цим спеціалісти протягом тривалого часу розробляли нові варіанти взаємодії. Цілком можливо, що такий варіант все ж вдалося придумати фахівцям компанії Facebook. Вони представили контролер, який покликаний забезпечити зручне управління в додаткової і віртуальної реальності.

Нова розробка найбільше собою нагадує браслети, яким дали назву Tasbi. Цю інноваційну розробку співробітники Facebook Reality Labs представили в ході цьогорічної Всесвітньої конференції по тактильним технологіям. Такі незвичайні браслети дозволяють легко управляти і віртуальним простором. До числа переваг нової розробки відносяться кілька видів зворотного тактильного зв’язку.

Пристрій називають браслетом з тієї причини, що він кріпиться на зап’ясті користувача. Складається він з кілька модулів малого розміру, які з’єднані в єдиний набір за допомогою головного елемента. Даний елемент являє собою пристрій, в який чимось нагадує смарт-годинник великого розміру. Кожен елемент цього нового тактильного браслета має лінійний привід. Наявність такого елемента дозволяє динамічно регулювати напругу в точках, в яких він закріплюється, а також передавати вібрації даними точкам.

Як кажуть самі розробники, застосування браслетів Tasbi допомагає користувачеві взаємодіяти з контентом і отримувати в ході такої взаємодії стискання і вібрації. Користувач з такими браслетами, зможе управляти голографічними об’єктами і в ході такої дії, як би відчувати ці об’єкти.

Браслети, які були представлені на згаданому заході, є всього лише прототипами. Цілком можливо, що майстри будуть надалі суттєво доопрацьовувати цю технологію управління віртуальної реальності. Цілком можливо, що нового розробка перестане бути браслетами, а ухвалиться рішення закріплювати датчики ще й на інших частинах тіла людини.

Фахівці говорять про те, що прототип можна поліпшити, додавши в нього функцію відстеження положення пальців. Подібна функція була б дуже корисною, тому що дозволила б отримати користувачеві більший контроль при знаходженні в віртуальному просторі.

Брендовые часы - показатель высокого статуса и изысканого вкуса их обладателя. В связи с этим хочется порекомендовать стильные качественные модели Michael Kors, которые здесь здесь можно приобрести по наилучшей стоимости. Интернет-магазин nofake.ua предлагает кварцевые часы со стрелочным или электронным циферблатом, а также комбинированные в разном стилевом исполнении.