Дизайн офісу 2019: найсвіжіші західні тренди

Те, як виглядає штаб-квартира фірми або її філії, що займаються обслуговуванням клієнтів, має великий вплив на формування позитивного іміджу компанії. Експерти розповідають, яким повинен бути стильний дизайн офісу 2019.

Вибір стилю

Вибір стилю для дизайну офісу повинен бути продиктований, насамперед, напрямком діяльності компанії. У той же час, є кілька різновидів оформлення, які в майбутньому сезоні будуть тренді. До їх числа відносяться:

- Еко-дизайн;

- Лофт;

- Хай тек.

Актуальним продовжує залишатися і стиль мінімалізму. Однак його намагаються пожвавити за допомогою етно або скандинавського акцентів. А по посиланню дизайн помещений ви дізнаєтесь про діяльність компанії House Like Build, яка має значний досвід реалізації успішних проектів інтер’єрного дизайну офісів, приватних, комерційних приміщень, зон відпочинку і інших об’єктів.

Крокуємо в ногу з часом

Часи окремих кабінетів пішли в минуле, та й варіант «Open space» з робочими місцями, закріпленими безпосередньо за співробітниками вже не актуальний. Спостерігається тенденція, залучення до роботи все більшої кількості фрілансерів і «мобільних» співробітників. Для їх розміщення встановлюють овальні столи-архіпелаги, які дозволяють організувати швидке обговорення ділових питань. Так що, створюючи модний дизайн офісу 2019, врахуйте необхідність використання таких меблів.

В тренді яскраві фарби

Важливий тренд, який відрізняє дизайн офісу 2019, - активне застосування яскравих фарб. На нього вже відгукнулися багато брендів, що займаються виробництвом меблів для офісів. Вони активно включають в традиційну палітру жовтий, зелений та інші життєрадісні кольори і відтінки. Деякі дизайнери йдуть ще далі і радять створювати оформлення з використанням різнокольорового меблів. При її використанні слід застосовувати найпростішу обробку приміщень, так як буйство фарб буде відволікати співробітників від виконання обов’язків.

«Гнучкий» інтер’єр

Третій тренд, якому повинен відповідати актуальний дизайн офісу 2019 - «гнучкий» інтер’єр. Дизайнери пропонують рішення, що дозволяють швидко здійснювати перепланування простору, відповідно до поточної виробничої необхідністю. Для цієї мети рекомендується використовувати модульну систему і трансформоване обладнання. Вони дозволять створювати колективні робочі місця для ведення дискусій і спільної роботи над великими проектами. До числа відносних новинок відносяться і мобільні перегородки, що легко пересуваються по підлозі.

Оригінально виглядають напівкруглі конструкції. Ними можна в лічені хвилини в буквальному сенсі слова оточити робоче місце конкретного співробітника, створивши своєрідний окремий робочий кабінет.
До числа відносних новинок відносяться і мобільні перегородки, легко пересуваються по підлозі.

Освітлення

Дизайн офісу 2019 передбачає використання продуманої системи освітлення. Давно відомо, що брак світла вкрай згубно впливає на продуктивність праці співробітників. Рекомендується застосовувати різноманітні освітлювальні прилади, а також створювати умови, щоб кожен член команди міг відрегулювати ступінь освітленості свого робочого місця. Свіжим рішенням є використання світлових панелей. Крім своєї безпосередньої функції вони можуть виступити в якості оригінального елемента офісного декору.

Головний критерій вибору світильників, яким повинні керуватися створюючи дизайн офісу 2019 - максимальна наближеність створюваного ними освітлення до природного. Особливо небезпечним є пульсуюче світло, яке погано впливає не тільки на очі людини, але і на її нервову систему.