Основні причини болю сечового міхура

Якщо болить сечовий міхур, то це може сигналізувати або про незначну інфекцію, або ж про досить серйозне погіршення здоров'я, зокрема рак.

Гарна новина полягає в тому, що гірший стан трапляється рідко, і біль в сечовому міхурі зазвичай не є серйозним. Однак це не означає, що ви повинні ігнорувати його. При перших же симптомах слід звертатись до кваліфікованих спеціалістів, зокрема в “Клініку Біляка” детальніше про яку можна дізнатися на сайті bilyak.com.ua, і одним з основних напрямків якої є комплексне ефективне лікування різноманітних урологічних захворювань.

Інфекції сечовивідних шляхів (ІСШ)

Вони частіше вражають жінок, ніж чоловіків, і причиною є проста анатомія. Жіноча уретра ближче до зон з природними бактеріями, такими як анус. Тому і болить сечовий міхур.

Біль в сечовому міхурі від ІСШ може статися в будь-якому віці. У молодих жінок це поширений симптом інфекцій сечових шляхів. Можуть також бути часті і хворобливі сечовипускання. Симптоми у жінок похилого віку можуть варіюватися. Однак зазвичай вони включають болю в м’язах, втома і слабкість. Важливо у цьому випадку звернутися до лікаря, який зможе встановити вид ІСШ.

І хоча інфекція може зникнути без лікування, антибіотики можуть прискорити це процес і швидко усунути незручні симптоми. Пити багато рідини і часте сечовипускання також допоможуть лікувати інфекцію і усунуть дискомфорт.

Інтерстиціальний цистит

Більше 3 мільйонів американських жінок живуть з тазовим болем, пов’язаним зі станом, в якому стінка сечового міхура стає роздратованою і запаленою. Інтерстиціальний цистит - це важка форма больового синдрому сечового міхура.

За даними вчених, дискомфорт сечового міхура від інтерстиціального циститу може варіюватися від слабкого до досить сильного болю. Крім того, інтерстиціальний цистит є винуватцем того, що менструація має тенденцію до погіршення болю в сечовому міхурі.

Інтерстиціальний цистит не викликається інфекцією сечових шляхів. Однак симптоми можуть погіршитися, якщо ви отримаєте ще й ІСШ.

Варіанти лікування інтерстиціального циститу включають в себе очищення сечового міхура, прийом ліків, фізичну терапію і стимуляцію електричним нервом для полегшення болю. У важких випадках, коли інші методи лікування не спрацювали, іноді операція є єдиним виходом.

Зміни в репродуктивній системі

Больові симптоми сечового міхура, зокрема у жінок, можуть бути результатом стоншування вагінальної стінки. Це дуже поширене явище, коли менопауза позбавляє тканини естрогену, який оточує піхву. Прийом естрогену не допоможе, але може зменшити больові симптоми. У будь-якому випадку, поговорити з лікарем потрібно. Він допоможе з’ясувати, де проблема.

Рак сечового міхура

Це не є досить поширеним захворюванням, особливо серед жінок. Найбільш поширеним симптомом є кров у сечі. В окремих випадках відчувається болючий свербіж під час сечовипускання. До ефективних лікувальних заходів цього виду раку відноситься хірургічне втручанні, хіміотерапіі та променева терапію. У важких випадках сечовий міхур видаляють.

Якщо немає жодного з цих станів, жінку зазвичай лікують від синдрому болю в сечовому міхурі. Він відноситься до хворобливих станів сечового міхура, коли виключені інші причини, такі як ІСШ і рак.