Що потрібно знати перед тим, як зробити пластичну операцію

Пластична хірургія з року в рік користується все більшою популярною. Є у цьому певний сенс, адже складно знайти людину, яка б була повністю задоволена своєю зовнішністю.

У всьому світі послугами пластичних хірургів користуються як чоловіки, так і жінки, адже кожна людина незалежно від статі і віку хоче подобатися собі і оточуючим.
Але будь-яка пластична операція являє собою хірургічне втручання з серйозними наслідками. Про це необхідно пам’ятати при виборі пластичного хірурга.

На що звертати увагу при виборі клініки і хірурга?

Найкращий спосіб вибору клініки - за рекомендацією. Немає нічого надійнішого, ніж особистий досвід знайомих. Важлива історія клініки, в якій працює рекомендований хірург: її репутація служить головною гарантією якості операцій. У звязку з цим хочеться порадити центр пластичної хірургії «Oberig Beauty», про який детальніше можна дізнатися на https://oberig.ua/categories/plastic-surgery/, і досвідчені фахівці якої мають безцінний значний досвід проведення таких пластичних операцій, як маммопластика, абдомінопластика, блефаропластика, ліпосакція, і ін.

Додатковим показником надійності буде і тривалість роботи хірурга в клініці - чим вона вища, тим краще.

Другий етап - особиста консультація. Думається, що вибрати вартує того хірурга, який викликає довіру і як професіонал, і як людина.

Численні сертифікати не завжди відображають професіоналізм. Так, це важливий етап, але хірург - професія, в основі якої лежать досвід і практика. У пластичної хірургії є багато нюансів, яким іноді неможливо навчити: це і техніка створення невидимих ​​швів, і особливості роботи з хрящовою і кістковою системами, і знання складної архітектури будови обличчя. Розуміння тонкощів приходить тільки з досвідом.

Дуже важливо, щоб у пацієнта і хірурга збігалося уявлення про красу. У портфоліо доктора має бути багато фотографій з результатами його робіт, це дозволить оцінити його бачення прекрасного. Але фото останнім часом - не головна гарантія, деякі лікарі навіть підробляють знімки в Photoshop. Однак, якщо зображень «до і після» у хірурга за сотню - це хороший показник.

Як пацієнт вибирає хірурга?

Пацієнт залишиться у того хірурга, який йому просто і доступно пояснить, який буде результат, і розвіє всі його страхи. Не страхи, пов’язані з анестезією, а страхи залишитися незадоволеним операцією.

Використовуючи новітні цифрові технології, можна уникнути непорозумінь між хірургом і пацієнтом. Сьогодні результат практично будь-якої операції можна показати віртуально за допомогою комп’ютерного 3D-моделювання. На кожній своїй консультації я обов’язково роблю попереднє моделювання. Пацієнт сам бачить, що вийде в підсумку і приймає рішення про операцію.

До речі, багато хірургів не працюють з 3D-моделюванням, тому що вважають, що це накладає на них додаткову відповідальність. Адже це різні речі - сказати «я обіцяю, все буде красиво» і зробити 3D-моделювання, де буде очевидно, як людина буде виглядати після. Адже в голові пацієнта може бути зовсім інша картинка, яку зробити неможливо, але яку хірург може пообіцяти.

Як бути, якщо результат операції не подобається?

Можна запропонувати корекцію. Зазвичай результат не подобається не помилкою хірурга, а тому що пацієнтка і хірург не досягли єдиного бачення результату. Відповідно до лікарської етики в цьому випадку потрібно зробити корекцію. Так як операція пов’язана не тільки з працею хірурга, а й роботою анестезіолога, медичних сестер, то собівартість операції по корекції все одно нараховуватиметься за тарифом.

Коли приходиться відмовляєте пацієнтам?

Важливо завжди озвучувати свою точку зору пацієнтові. Хірург повинен діяти на благо пацієнта, тому він може відмовляти в тих випадках, коли бачить, що після операції пацієнт красивішим не стане, або він просить неможливого. Залежно від випадку, можна відмовитися оперувати за своїми етичними міркуваннями або в разі, якщо операція може нашкодити здоров’ю.

Наприклад, часто молоді жінки хочуть великі груди. Але вони не усвідомлюють до кінця, що тяжкість бюста надає навантаження на плечі і хребет і може спровокувати проблеми зі спиною, хронічні болі в попереку. Крім того, за операцією іноді слідує складний відновний період.

Одна з найпопулярніших операцій - збільшення грудей, і з нею ж пов’язано багато міфів. Що важливо знати про пластику грудей?

Успішна пластика грудей можлива тільки у досвідченого хірурга, в умовах добре оснащеної клініки і при наявності якісних медичних матеріалів (насамперед грудних імплантатів). Крім того, потрібно знати наступне: імплантати не пов’язані з виникненням пухлинних захворювань, розріз (він може бути під грудьми, під пахвою і по ареоле) не впливає на чутливість сосків, всі імпланти м’які, тому на дотик практично не відрізняються від натуральних грудей, операція не впливає на годування грудьми в майбутньому.

Які в даний час існують тенденції в пластичній хірургії?

Головний тренд - природність. Якщо раніше в арсеналі хірургів була тільки підтяжка обличчя, після якої обличчя виглядало неприродно натягнутим, то зараз існують технології, які дозволяють усунути вікові зміни, зберігши індивідуальність пацієнта. За допомогою комбінації різних методик (ін’єкційних, хірургічних) можна відновити втрачені пропорції обличчя, повернути пацієнтові той вигляд, що був 10-15 років тому.

У естетичній хірургії не можна нехтувати головним принципом фізіології старіння: вікові зміни зачіпають всі структури обличчя. Змінюється не тільки якість шкіри. З віком зменшується череп - опора і каркас, який обумовлює пропорції обличчя, відбувається витончення м’яких тканин і резорбція (руйнування) кісткових структур. За рахунок зменшення черепа змінюється нахил чола, змінюється розмір носа (кінчик опускається, спинка стає масивнішою і ширшою), збільшується відстань між основою носа і краєм верхньої губи.

Щоб домогтися природного омолодження, необхідно в першу чергу повернути основу. Введення філерів в область над окістям дозволяє відновити втрачені обсяги кісткової тканини. Актуальні точки - підборіддя, кути нижньої щелепи, подглазничная область, область скронь і лоба. Після відновлення обсягів черепа можна робити підтяжку обличчя, омолоджуючу ринопластику.