8 кроків для ефективного просування молодого сайту

Кількість сайтів з кожним днем ​​зростає в геометричній прогресії. Чим доступнішими для простої людини стають сучасні гаджети, тим більше з'являється бажаючих мати свій власний сайт - від скромного особистого блога до багатофункціонального корпоративного веб-ресурсу.

Одні хочуть у вільний час описувати свої досягнення в роботі, спорті, творчості або на особистому фронті, інші - продавати товари, надавати онлайн послуги або заробляти на рекламі. Але кожен з цих веб-майстрів, блогерів, оптимізаторів на початку свого шляху стикається з труднощами в процесі просування молодого сайту.

Так які ж проблеми підстерігають власників молодих сайтів? З чого починати просування і як той чи інший метод відіб’ється на його ефективності? Чи можна потиснути перші плоди вже в перші місяці після запуску нового проекту? На всі ці та інші важливі питання ви знайдете відповідь у нашій статті.

З чого почати просування молодого сайту? Щоб вам було простіше завоювати довіру пошукових систем для вашого молодого сайту, експерти склали докладний список найважливіших заходів по його просуванню, а по посиланню продвижение нового сайта ви дізнаєтесь про компанію TurboSEO, досвідчені фахівці якої зможуть гарантовано вивести ваш веб-ресурс в ТОПи пошукових ситсем.

Аудит сайту

Проведіть ретельний аудит сайту і виправте всі знайдені помилки і недоліки. Пам’ятайте, що такі поняття як юзабіліті, швидкість завантаження ресурсу, адаптивність під мобільні пристрої і ін. сьогодні є одними з головних чинників ранжирування.

Збір семантичного ядра

Зберіть найповніше семантичне ядро ​​у вашій ніші. Після збору і кластеризації (розбивки на смислові групи) ключових запитів, не повинно залишитися питань, на які цільової відвідувач не отримає відповідь. Грамотна структура розділів і матеріалів - це фундамент сайту, від якого залежить ефективність його роботи і зростання відвідуваності.

Створення якісного контенту

Приступайте до створення інформативних якісних постів з правильно оформленими текстами, графікою, відео - будь-яким контентом, який доречний у вашій ніші. Не забувайте про заголовки, підзаголовки, мета-теги, марковані та нумеровані списки, цитати, підписи до зображень, розбавляйте матеріал зручною інфографікою.

Забудьте про нудні прес-релізи і нікому не цікаві новини компанії. Покажіть потенційному клієнту, наскільки добре ви розбираєтеся в своїй ніші, опишіть особистий досвід, навіть негативний.

Перелінковка сторінок

При створенні текстів для молодого сайту не забувайте про внутрішню оптимізацію - перелинковку сторінок. Грамотна перелінковка між новими і старими сторінками сайту заощадить вам дорогоцінний час і гроші.

Просування НЧ-запитами

На самому початку акцентуйте свою увагу тільки на просуванні низькочастотними пошуковими запитами. Не варто відразу хапатися за конкурентні запити високої частотності. Це негативно позначиться на вашому бюджеті і не принесе дивідендів на початковому етапі просування. З високочастотними ключовими запитами можна працювати тільки тоді, коли пошукові системи вже довіряють сайту і добре ранжируют його сторінки. У кожного пошукового запиту на вашому сайті повинна бути релевантна сторінка, яка дає відвідувачеві вичерпну відповідь.

Просування інформаційними запитами

Розбавляйте семантику інформаційними запитами, які допоможуть розширити індекс. Чим більше на сайті тематичних запитів, тим краще для його розвитку. Більш того - інформаційні запити не такі дорогі, як транзакційні (що пропонують вчинити певну дію), але часто показують хорошу конверсію, якщо аудиторія дійсно побачить в вас експерта ніші і гідно оцінить рівень вашої компетенції. Недолік інформаційних запитів - менший рівень конверсії, якщо ваш сайт комерційний. Позитивний момент полягає в тому, що такі запити шукають частіше, вони більш популярні. Крім того - віковий фактор для них не так важливий, тому молодим сайтам підходять як не можна до речі.

Оновлення ресурсу

Оновлюйте свій ресурс і нарощуйте таким чином сторінки. Додавайте нові матеріали поступово. Краще раз в тиждень публікувати один об’ємний і цікавий цільовій аудиторії пост, ніж видавати щодня тексти по 2000 знаків, які лише частково розкривають тему.

Поліпшення поведінкових факторів

Покращуйте поведінкові фактори, які сьогодні є одними з головних чинників ранжирування. Для нових сайтів це особливо важливо. Чим більше часу відвідувач проведе на вашому сайті, чим більше сторінок він перегляне, тим корисніше ваші матеріали будуть виглядати в очах пошукових систем.