China Telecom створить блокчейн-смартфон на базі 5G

Компанія-оператор мобільного зв'язку China Telecom збирається створити блокчейн-смартфон з якістю зв'язку 5G. У компанії вказують на потенційні переваги застосування технології блокчейн для мобільних телефонів, включаючи автоматизацію і відстеження транзакцій.

«Люди можуть освоїти свої власні цифрові активи в епоху 5G, в той час як незалежно від обсягу даних, їх різновидів і розмірів даних активи даних будуть рости геометрично», - стверджує оператор.

У компанії відзначають зростаючу залежність блокчейна в мобільній індустрії, при цьому застереження про те, що на нинішньому етапі рівень впровадження низький, оскільки мобільні телефони з блокчейном ще не потрапили в масове виробництво. До речі, якісні функціональні чохли для телефонів нокиа можна придбати в інтернет-магазині kero.com.ua.

«Більшість виробників мобільних телефонів, що використовують блокчейн, впроваджують технологію для того, щоб спекулювати на гарячих точках ринку, а не для того, щоб продемонструвати реальну міць технології в галузі. У свою чергу, це призвело до зниження продуктивності існуючих блокчейн-смартфонів», - вважають в компанії. Розроблена China Telecom екосистема блокчейн-додатків, описана в офіційному документі, призначена для вирішення основних проблем в роботі мобільних мереж, включаючи шахрайство, втрату даних та злочини, пов’язані з крадіжкою особистих даних. Крім того, в документі також описаний проект системи управління цифровими активами на основі SIM-карт.

Як приклад, наводиться ідея China Telecom використовувати блокчейн в управлінні протиугінною системою і захистом від втрати пропонує створити чорні списки, пов’язані з довіреними IMEI, і зашифрувати їх за допомогою блокчейна.

Як повідомляють в China Telecom, коли мобільний пристрій потрапляє в чорний список, оператори, постачальники смартфонів і кінцеві користувачі можуть негайно ідентифікувати і відключити вкрадені пристрої за допомогою цієї технології.

Крім того, в офіційному документі також вказується, що блокчейн 5G має п’ять основних сценаріїв застосування, що включають перевірку цифрової ідентифікації, фінансове додаток, додаток відстеження ланцюжка поставок, судове застосування і галузь експрес-доставки.