Uber створює підрозділ для розробки штучного інтелекту

Uber - давно вже не стартап, а компанія з мільярдними оборотами. І оскільки інвестори потроху нагадують, що не можна нескінченно залучати фінансування, каршерінговий сервіс всерйоз замислюється про підвищення ефективності. І тому звертає свій погляд на найперспективніший напрямок сучасності - машинне навчання і створення штучного інтелекту.

Бажаючи оснастити свій сервіс за викликом таксі штучним інтелектом, Uber домовилася про покупку Geometric Intelligence. Після завершення угоди, умови якої не розголошуються, всі 15 співробітників нью-йоркської компанії переїдуть в Сан-Франциско, де зареєстрована Uber, і утворюють підрозділ під назвою Uber AI Labs. Їх розробки допоможуть транспортному сервісу вирішувати ряд проблем, в тому числі більш точно визначати положення автомобілів і прогнозувати тривалість поїздок. Однак найважливішим напрямком роботи Uber AI Labs стане створення софта для безпілотних автомобілів, масове використання яких Uber планує почати в найближчі роки.

«У фокусі наших зусиль будуть безпілотні машини», - говорить Гарі Маркус, генеральний директор Geometric Intelligence і професор психології з Нью-Йоркського університету. Очікується, що після злиття компаній Маркус залишиться на чолі Uber AI Labs.

Компанії з Кремнієвої долини приділяють підвищену увагу штучного інтелекту як засобу для прогнозування споживчих запитів, оптимального розподілу наявних ресурсів, категоризації новинних матеріалів, підвищення якості пошуку і т. П. IT-компанії прагнуть роздобути у свій штат фахівців зі штучного інтелекту, знаходячи їх в університетах або переманюючи у конкурентів.

Завдання Uber AI Labs - зробити самоврядні автомобілі більш інтелектуальними і ефективними. Це включає здатність прогнозування ситуацій на дорогах, мовні технології та аналіз візуальної інформації. За словами Маркуса, останнім часом комп’ютери навчилися непогано розпізнавати об’єкти, але поки не можуть настільки ж якісно аналізувати зміни ситуації в навколишньому просторі, а для створення повноцінних безпілотних автомобілів ця здатність має найважливіше значення.

А тим часом на сайті moyuber.ru ви дізнаєтесь що таке Билеты Омио, у чому їх перевага, і де їх можна придбати.

Uber, яку інвестори оцінили в цьому році в $ 68 млрд, вже проводить випробування безпілотних таксі зі звичайними пасажирами в Пітсбурзі. У цьому місті у компанії вже є лабораторія, яка працює над технологіями штучного інтелекту. У серпні Uber купила стартап Ottomotto, що спеціалізується на створенні безпілотних далекобійних вантажівок.

Керівники Uber і багатьох інших компаній впевнені, що з часом безпілотні автомобілі витіснять традиційну техніку, керовану людиною, що призведе до скорочення потреби в робочій силі і зробить перевезення більш ефективними. А знання точного місця розташування клієнта дозволяє сервісу таксі скоротити час на виконання замовлення і таким чином виконувати більше замовлень.

Маркус стверджує, що Uber AI Labs буде активно наймати нових співробітників, а з часом може відкрити офіс в Великобританії. Наймання співробітників почнеться вже на цьому тижні, в ході конференції по системах обробки нейронної інформації, яка відбудеться в Барселоні.

«У нас з’являється можливість для фундаментальних досліджень, цілі яких збігаються із завданнями Uber, - говорить глава Geometric Intelligence. - Для таких вчених, як ми, це дуже цікаво ».