Морський транспорт переходить на водень і зріджений газ

Можливо, що в недалекому майбутньому морські судна перейдуть на новий вид палива. У всякому разі, передумови для цього є. Йдеться про розроблювані круїзною компанією Royal Caribbean клас кораблів, які будуть «борознити» морські простори, використовуючи скраплений газ. Разом з тим пасажирські пороми, відповідно до проведеного вченими Сандійских національних лабораторій з дослідженням, зможуть використовувати водневе паливо.

Планується, що перший прототип нового класу кораблів Icon, що функціонують на основі паливних елементів на зрідженому природному газі, буде створений до 2022 року. За словами представників Royal Caribbean, використання скрапленого газу посприяє істотному зниженню кількості шкідливих речовин, що що викидаються в атмосферу. При цьому нові двигуни круїзних суден будуть виробляти виключно воду.

Головний проектувальник компанії Харрі Куловаар додав, що Royal Caribbean планує приступити до застосування газових паливних елементів протягом найближчих десяти років. Керівництво вважає, що технології на даному етапі досягли достатнього рівня розвитку, що дозволяє запускати експериментальні проекти.

Відомо, що два перших кораблі класу Icon повинні бути готові до 2022 і 2024 років. А в 2025 році Royal Caribbean має намір провести перші випробування технології на основі існуючих круїзних лайнерів.

У свою чергу британська газета The Guardian інформує, що нинішні великогабаритні круїзні судна викидають величезні обсяги шкідливих речовин. Так, лайнер Harmony, яким володіє так само Royal Caribbean, при повноцінній роботі двигунів за одну годину спалює 5 212 літрів дизельного палива, і майже 250 000 літрів за один день. А німецькі та бельгійські фахівці в області забруднення морів кажуть, що лайнери подібних розмірів виробляють більше сірки, ніж кілька мільйонів автомобілів, і більше викидів золи, ніж тисячі автобусів в Лондоні.

Чи не в таких колосальних значеннях, але все ж також завдають шкоди навколишньому середовищу і пасажирські пороми в Сан-Франциско. Але, як вже зазначалося вище, вчені з Сандійскіх національних лабораторій довели, що їх цілком можна «перевести» на водневе паливо, тим самим значно скоротивши обсяги шкідливих викидів. До слова, сьогодні вже є морські судна на водні, але вони тихохідні і невеликі за розмірами.

На сайті intervid.com.ua ви дізнаєтесь про діяльність компанії «Интервид», спеціалізацією якої є міжнародна логістика в сфері автомобільних, морських і мультимодальних вантажних перевезень, і яка пропонує широкий спектр транспортно-експедиторських послуг по перевезенню вантажів як по території України, так і за її межами.