Грамотний монтаж металочерепиці - рекомендації фахівців

Покрівельні роботи - найважливіший етап при будівництві будь-якої конструкції, обійтися без якого неможливо. Найбільш популярний матеріал, який застосовується для цієї мети, - це металева черепиця. Причиною цьому є ряд переваг: максимальна стійкість до температурних перепадів і атмосферних впливів при невеликій вартості, доступність в монтажі і безліч варіацій на ринку. Однак купити металочерепицю - мало, адже потрібно обов'язково мати знання в плані її установки.

Структура покриття виконана таким чином, що має кілька шарів. Такий винахід дозволяє істотно збільшити захист конструкції, тому дах прослужить тривалий термін. До речі, по посиланню металлочерепица бровары завод можна вигідно замовити це покриття.

Перш ніж приступати до установки, рекомендується правильно вибрати параметри виробу: обов’язково звертайте увагу на товщину шару з цинку і самого покриття. При цьому всі листи повинні мати рівну геометрію, а колірний відтінок потрібно підбирати з уважністю (що особливо стосується умов поступової установки). Тільки після цього можна почати думати про установку.

Робіть правильні розрахунки

Найважливішим правилом є максимально точний розрахунок. Слід уважно робити все прорахунки і враховувати кожну деталь ще до установки, інакше є ризик зіткнутися з такими наслідками, як нестача листів або поява стиків. При цьому часто складна конфігурація зажадає від вас додаткових робіт: замальовка схеми, використання конструктора, калькулятора та інших інструментів. Також перед початком робіт вам слід перевірити наявність в комплектації всіх необхідних матеріалів для установки (це може бути планка карнизна і торцева, ендови внутрішні і зовнішні і т.д.).

Кроквяна система

Дошки повинні бути в обов’язковому порядку закріплені на необхідній відстані. Правильна відстань вигину від листа до листа грає ключову роль при грамотному облаштуванні. Спробуйте скористатися деякими рекомендаціями експертів і залучіть хороших фахівців, якщо самостійно важко зрозуміти, про що йде мова.

Не забудьте перевірити габарити ската

Цей момент враховують навіть не всі професіонали. Ви повинні переконатися в тому, що скати даху є ідеально рівними. Більш того, вони повинні мати виключно плоску поверхню.

Карнизна планка

Не менш важливий фактор - установка карнизної планки. Карнизна дошка призначена для того, щоб направити воду в спеціальну систему водостоку. Вона ж і дозволяє захистити дах від впливу атмосферних опадів.

Плівка гідравлічного бар’єру під металеву черепицю

Плівка гідробар’єру використовується в обов’язковому порядку. Вона необхідна для того, щоб не протікав дах в разі виникнення дощу або снігу. Плівка, як правило, укладається на кроквяну систему. Процес повинен здійснюватися професіоналом і з застосуванням відповідних інструкцій.

Контробрешітка

Щоб створити зазор для вентиляції між плівкою і металевою черепицею, необхідна контробрешітка. Без неї не можна уявити нормальне функціонування всієї конструкції і її захисні властивості будуть загублені.

Крім всіх вищевказаних процесів, перш ніж купити металочерепицю, вам необхідно провести ряд наступних дій:

- Почніть монтаж металочерепиці з 1-го листа. Установка повинна здійснюватися тільки з правої сторони на ліву, а якщо спостерігаються сильний вітер  - її краще перенести на інший день.

- Здійснюючи кріплення виробів, необхідно використовувати спеціальні саморізи. Є діюча схема для монтажу, яка має назву “через одну хвилю”. При цьому саморіз повинен бути затягнутий правильно.

- Враховуйте установку добірних компонентів. До них відносяться ендова, вітрова планка, конькова планка, фартухи, снігозатримувачі (можуть бути і інші елементи в залежності від конфігурації).