Роликові ковзани. Яка користь і як правильно вибрати модель

Кататися на роликах було модно, коли ми були ще дітьми. Начебто давно виросли, а роликові ковзани менш популярними не стали.

Їзда на роликах асоціюється більшою мірою з відпочинком і веселим проведенням часу, ніж з серйозним фізичним навантаженням. Адже кататися можна в будь-який вільний час і їхати, як то кажуть, «світ за очі». Можна зібрати для цього компанію з друзів або просто однодумців. Тоді нудьгувати точно не доведеться. Але і на самоті отримуєш нітрохи не менше задоволення. Загалом, ролики цілком можуть замінити біг. До того ж, за годину їзди на роликах спалюється мінімум 450 ккал, в той час як в бігу всього лише близько 350.

Як будь-яке аеробне навантаження, їзда на роликах знижує ризик серцево-судинних захворювань. А ще покращує роботу легенів і координацію рухів. Під час катання на роликах працюють практично всі групи м’язів - ноги, спина, прес. Крім того, руху відштовхування і ковзання змушують працювати внутрішню і зовнішню поверхні стегон. Так що, всього годину регулярних тренувань на роликових ковзанах цілком може замінити звичайну навантаження в спортзалі. Я вас зацікавила настільки, що ви збираєтеся придбати роликові ковзани?

До покупки роликів потрібно підійти серйозно. З першого погляду може здатися, що між собою вони практично нічим не відрізняються, і для покупки підійде перша-ліпша симпатична модель. Але це не так. Саме від грамотного вибору залежить, наскільки швидко ви навчитеся впевнено почувати себе на роликах.

Ролики для слалому і агресивні ролики варто відкинути відразу. Вони призначені для будь-яких «фішок». І навіть якщо в майбутньому ви плануєте цим зайнятися, вчитися на таких роликах вкрай незручно і навіть травмонебезпечно.

Початківцям підійдуть дві моделі. Найпростіші Recreation або найпопулярніші Fitness. Recreation будуть цікаві тим, хто планує кататися час від часу або просто не готовий вкласти в це придбання пристойну суму грошей. Fitness-ролики виготовлені з міцніших і дорогих матеріалів, а значить, довше прослужать при активному використанні. Інших принципових відмінностей між ними немає.

Але існує ряд параметрів, які потрібно враховувати при виборі:

- По-перше, ролики можуть бути з жорстким або м’яким черевиком. Раніше всі ролики були з жорстким черевиком. Вони зносостійкі, міцні і забезпечують відмінну бічну підтримку ступні. Але останніми роками з’являється все більше моделей з м’яким черевиком. М’який черевик легше і виключає сильний тиск на ногу. Крім того, володіє набагато кращою вентиляцією, а це важливо.

- По-друге, звичайно, колеса! Колеса для Fitness-роликів можуть мати діаметр 70-90 мм. Чим більше діаметр колеса, тим більше можна розвинути швидкість. Новачкові краще вибрати колеса з діаметром трохи менше (78-80 мм). Це допоможе уникнути багатьох падінь і швидше оволодіти навичками гальмування, що є, напевно, найскладнішим. Колеса, до речі, - змінна деталь. Так що, навчившись кататися можна просто купити інші з діаметром побільше.

- По-третє, рама (куди кріпляться колеса). Рами можуть бути металевими або пластиковими. Пластикова рама забезпечує більш м’яке і комфортне катання, але вона менш міцна, ніж металева. Металева рама легша і дозволяє швидше розігнатися, але її легше погнути. Так що тут все-таки справа смаку. Інша важлива характеристика в рамі - довжина. Чим довше рама, тим стійкіші ролики на високих швидкостях, а чим коротше рама, тим вище маневреність. Іншими словами, якщо ви плануєте кататися по місту, то варто віддати перевагу роликам з рамами коротший.

І останнє: кліпси чи шнурки. Єдиним плюсом кліпси є швидкість застібання. Досить відрегулювати один раз і надягати ролики можна всього за кілька секунд. Шнурівка ж набагато рівномірніше затягує черевик ролика, що створює набагато більший комфорт і, до того ж, вона більш надійна.

Подобрать хорошие ролики для мальчиков достаточно проблематично, невзирая на огромное количество предложений. Чтобы не испытывать судьбу, и приобрести действительно качественный товар, советуем обратить внимание на выгодные предложения от специализированного магазина rollerspromo.com.ua, где в широком асортименте представлены лучшие оригинальные модели роликовых коньков и аксесуаров от известных производителей.