Корисні лайфхаки по догляду за шкіряною сумкою

Ви нарешті купили сумку своєї мрії, і щастю вашому немає меж? Не поспішате спочивати на модних лаврах - щоб покупка радувала вас і далі, потрібен, насамперед, грамотний догляд за сумкою.

Сумки з натуральної шкіри - ефектний і стильний аксесуар, котрий бездоганно підходить до будь-якого образу. А чудові чоловічі шкіряні сумки, пропоновані інтернет-магазином kojgalant.com.ua - красномовне підтвердження цієї істини! Втім, щоб улюблений виріб довгий час зберігав первісну привабливість і лоск, слід правильно вибрати засоби, і своєчасно доглядати за елегантним атрибутом.

Як доглядати за шкіряною сумкою: основні правила експлуатації

Догляд за шкіряною сумкою полягає не тільки в правильному зберіганні або видаленні забруднень, але і адекватному використанні. Щоб аксесуар радував як можна довше, слід дотримуватися наступних рекомендацій:

- натуральна шкіра не пропускає вологу, але може бути зіпсована надмірною кількістю води. Щоб уникнути плачевного результату, необхідно час від часу обробляти виріб спеціальними захисними речовинами (креми, спреї, інше - вибір оптимального засобу по догляду залежить від матеріалу і переваг власника). Головне правило - перед початком експлуатації атрибута дочекатися повного висихання захисного засобу.

- якщо сумочці довелося побувати під дощем або рясним снігопадом, не варто відразу ж сушити її феном або укладати на гарячу батарею - виріб прекрасно висохне самостійно при кімнатній температурі.

- щоб сумочка зберегла первісні форми, не варто використовувати її для носіння важких речей, так як з часом матеріал буде розтягуватися і деформуватися.

- намагайтеся уникати попадання на виріб парфумерних та косметичних засобів.

Правильний догляд за сумкою з натуральної шкіри: особливості зберігання аксесуара

Для збереження візуальної привабливості і практичності сумки необхідно виконати ряд умов:

- в першу чергу варто пам’ятати, що доступ повітря - найважливіший аспект правильного зберігання шкіряній речі (настійно не рекомендується ховати матеріал в поліетиленові пакети);

- як правило, фарба на виробах дуже чутлива до ультрафіолетового випромінювання - рекомендується берегти сумочки від тривалого впливу прямих сонячних променів;

- при чищенні шкіри в домашніх умовах не можна застосовувати агресивні речовини (бензин, ацетон, інше).

Натуральна або штучна шкіра: основні правила очищення вироби від забруднень

Гладка шкіра. Щоб правильно доглядати за виробом рекомендується використовувати сухе або вологе очищення. У першому випадку застосовується м’яка тканина. Для усунення сильних забруднень можна використовувати м’яку губку, змочену в розчині теплої води і мила (після процедури матеріал протирається сухою ганчіркою). Вологе чищення передбачає використання розчину лимонної кислоти (одна чайна ложка на літр води).

Шкірзамм з ворсистою поверхнею (велюр або нубук). Привабливість штучних матеріалів з м’якою ніжною поверхнею не залишає сумнівів, але така сумка вимагає максимально делікатного догляду. Щоб правильно доглядати за сумками з велюру вам доведеться обзавестися спеціальною щіткою для видалення пилу, засолювання і дощових плям. Як правило, домашні умови не підходять для інтенсивного очищення, але можна спробувати обробити матеріал пятновиводящих спреєм або розчином нашатирного спирту (чайна ложка на склянку води).

Щоб лакові сумки зберігали первісну привабливість максимальний час, не рекомендується носити аксесуар, якщо температура повітря перевищує позначку в 25 градусів або падає нижче 15 градусів. В іншому випадку лакова шкіра швидко втрачає первісну пружність і міцність, розтягуючись і тріска. Регулярне використання спеціальних аерозолів і кремів - запорука міцності і бездоганною гладкості лакового покриття.

Сумка зі штучної шкіри «ефект» (матеріал, що змінюють колір або штучно зістарені). Вироби прваблюють практичністю - матеріал відмінно реставрується, володіє високими зносостійкими властивостями і здатністю відштовхувати вологу. Подібні аксесуари досить невибагливі в догляді (при виникненні подряпин деформовану поверхню можна вручну розтерти до повного зникнення дефекту).