Трейнери для зубів, або як виправити прикус у дітей і дорослих

Як зважитися на виправлення прикусу після 30 років? Залізні брекети? Нізащо! Чимало людей зі здриганням згадують, як ця штука, більше схожа на ведмежий капкан, псувала життя в школі їм або їх друзям. Але на дворі 21 століття, пора забути про брекети, настав час трейнерів!

Трейнерами називають спеціальний ортодонтичний інструмент, який дозволяє виправити дефекти прикусу у дорослих і дітей. А скористатися послугою исправление прикуса трейнерами ви зможете в клініці “Ортодонт Комплекс”.

Зовні трейнер для зубів схожий на капу, а виготовляється найчастіше з силікону. Під час його використання не тільки виправляється прикус, але покращується стан вимови, і налагоджується носове дихання. Останнє є частою проблемою у людей з неправильним прикусом.

Коли потрібно ставити трейнер?

- Лікар-ортодонт призначає установку трейнера для виправлення прикусу в наступних випадках:

- Формується або вже сформований неправильний відкритий, глибокий, перехресний або дистальний прикус.

- Утруднене носове дихання.

- В наявності ротація іклів.

- Є ознаки скрученности передніх зубів на нижній щелепі.

Також трейнери використовують для закріплення результатів після застосування брекет-систем або для усунення дефектів мовлення. Найкраще цей пристрій підходить для корекції прикусу у дітей. На вже сформованому прикусі система діє повільніше і менш ефективно.

Особливості використання

Головна особливість трейнера для зубів полягає в тому, що його не потрібно носити цілодобово. Залежно від рекомендацій ортодонта, пристосування можна надягати тільки вночі і додатково на кілька годин вдень. Це практичне і малопомітне пристосування.

Щоб правильно встановити трейнер потрібно просто помістити його в ротову порожнину в правильному положенні і зімкнути губи. Якщо він виготовлений з силікону, то перед використанням можна на пару хвилин занурити виріб в підігріту воду, щоб посадка на зубах була більш комфортною.

На відміну від брекетів, трейнер м’який і при використанні не доставляє дискомфорту. Немає сильного болю і не травмуються м’які тканини. А до незвичайного відчуття присутності стороннього предмета в роті більшість пацієнтів звикають дуже швидко.

Які існують види трейнерів?

Всі існуючі трейнери можна поділити на групи щодо жорсткості конструкції і призначення. Так, наприклад, є початкові трейнери і завершальні. Початкові відносно м’які. Їх носять приблизно від 6 і до 8 місяців. Завершальні більш жорсткі і носяться терміном до 1 року.

Також існують функціональні різновиди трейнерів (зі спеціальним маркуванням) призначені для:

- Виправлення прикусу після випадання молочних зубів і проростання корінних.

- Скорочення часу носіння брекетів.

- Закріплення результату після використання брекетів.