Чи варто замовляти автозапчастини через інтернет

Кожен водій стикається з проблемою відсутності необхідних деталей при ремонті авто або із завищеними цінами в магазинах офіційних дилерів. Експерти допоможуть знайти потрібні запчастини і підкажуть як їх купити.

Замовляти запчастини в інтернеті, здебільшого, дешевше, ніж купувати в автомагазині. Особливо якщо деталь, яка вам знадобилася, рідкісна або знята з випуску. Ви в цьому переконаєтесь, коли скористаєтесь послугами автозапчастини Avtopro.ua, саме цей сервіс пропонує понад 400 млн. найменувань якісних б/у і нових запчастин до любих марок авто, причому без посередників, а завдяки продуманій ефективній систему пошуку ви швидко знайдете потрібне!

Загалом, переваг придбання автозапчасти через інтернет досить багато:

- великий вибір запчастин, велика кількість витратних матеріалів для авто;

- ціни часто нижче, ніж в магазинах, оскільки не включаються витрати на оренду площ і зарплати продавців;

- вибір б / у запчастин, часто це єдиний вихід для власників ретро-автомобілів або господарів авто, які перестали випускати;

- економія часу на поїздки в магазин і пошук.

Як замовляти запчастини через інтернет без ризику?

Зверніться до перевіреного джерела, щоб отримати максимум інформації про деталі від власників і магазинів. Після цього розгляньте вибрані оголошення. Віддавайте перевагу пропозиціям з детальним описом і фотографіями. Якщо бачите на знімках запчастини сторонні водяні знаки або логотипи, це означає що у продавця з тієї чи іншої причини немає реальних фото. Він взяв знімки деталі на сторонньому ресурсі. Фотографії з водяними знаками не відображують стан деталі, яку продають.

Часом виробник товару дозволяє розміщувати фото тільки з фірмовим лого. Таким продавцям необхідно вказувати в оголошеннях, що вони офіційні представники.

Фото не передадуть всіх особливостей деталі, тому оглядайте її перед покупкою. У цьому вам допоможе особиста зустріч з продавцем або доставка післяплатою. Не прагніть купувати тільки нові деталі. економія не відіб’ється на якості, якщо мова йде про якісну деталі з малою амортизацією.

Користуйтеся послугами доставки, якщо продавець пропонує таку послугу. Це теж свого роду економія часу і грошей на поїздку.

Рідкісні і дорогі запчастини оглядайте разом з професійним механіком. Ви витратитеся на послугу, але це дешевше, ніж купити не оригінальну або не підходить вам деталь. Уточнюйте необхідну інформацію ще при дзвінку, якщо в оголошенні інформацію про запчастини відбили не повністю. Так ви вбережете себе від додаткової і марної трати часу.

Чого не варто робити при купівлі запчастин?

З обережністю ставтеся до передоплати. Це правило швидше відноситься до приватних продавців, а не до інтернет-магазинів. У магазині можуть попросити передоплату, але натомість дадуть підтвердження оплати. З приватним продавцем навіть розписка не має ніякої юридичної цінності. Не піддавайтеся на вмовляння продавця передати деталь, наприклад, залишити у знайомого, а ви потім заберете. Якщо запчастина неналежної якості або з дефектом, то ви навряд чи доведете, що вона не зіпсована вами, і продавець зажадає оплатити товар.

Віддавайте перевагу місцевим продавцям. Якщо представляється шанс купити запчастину в вашому місті, але трохи дорожче або замовити з іншого міста, то зупиніться на місцевих продавцях.

Дві переваги покупки у місцевого продавця:

- ви витратите менше часу на покупку і доставку,

- в разі поломки в гарантійний період (якщо він є) або заміни запчастину легше поміняти.

Не купуйте запчастини на зарубіжних сайтах, тому що гарантій ніяких, в разі проблем повернення трудомісткий. Плюс, іноді деталі машин, що поставляються на експорт в різні країни технічно злегка відрізняються, то не факт, що вашому авто підійде покупка. Після отримання посилки, сфотографуйте деталь до установки на автомобіль. В майбутньому у вас залишиться доказ того, в якому вигляді прийшли замовлені запчастини.