Головні складові ідеального весільного запрошення

Сьогодні розсилка весільної поліграфії перед церемонією є ознакою хорошого тону. Начебто деталь проста, але саме її ваші гості оцінять в першу чергу, і саме вона задасть тон і настрій майбутньої події. А значить, поставитися до вибору запрошень на весілля варто з усією відповідальністю, адже другого шансу справити перше враження у вас вже не буде.

Замовлення запрошень на весілля лише на перший погляд здається легким завданням. Насправді в цьому процесі має значення кожна дрібниця: від кегля шрифту до візерунків на папері. На підготовку весільної поліграфії піде чимало часу. Тому рекомендується зайнятися запрошеннями завчасно, тобто за два місяці до розсилки - саме стільки часу займе вибір і розробка дизайну, а також друк і виготовлення листівок. Відповідно до етикету, розсилати запрошення слід не пізніше, ніж за 5-6 тижнів до дати. А купити запрошення на весілля найкраще в компанії “Event cards”, там вам запропонують дійсно вишукані, оригінальні листівки

Вимоги до тексту

- Текст може бути стриманим і формальним, як прийнято у королівських осіб, а може бути незвичайним, з елементами гумору. Чому віддати перевагу - вирішувати молодятам. Але в ідеалі в формулюванні запрошення повинні поєднуватися правила класичного етикету і частка оригінальності.

- Не варто повністю вдаватися до «вільної» форми заради бажання «не бути, як усі». Краще там, де треба, дотриматися етикету. Так, в запрошенні повинна міститися інформація про дату, час і місце весілля. Причому, дата і час повинні бути прописані в запрошенні словами і з зазначенням року. До адреси закладу можна додати схему проїзду. Якщо адреса місця проведення весілля займає більше двох рядків, його можна надрукувати на окремій картці і вкласти в конверт з запрошувальні листівкою.

- Не бійтеся «розбити» інформацію про майбутнє свято на кілька карток. Так роблять досить часто. Наприклад, ви можете вказати час і місце обряду вінчання на окремих картках, вклавши їх у запрошення тільки обраних гостей.

- У виборі шрифту головний нюанс підібрати його відповідно до дизайну картки або листівки так, щоб загальна «картинка» виглядала вишукано і зі смаком. Якщо на вашому запрошенні багато малюнків і графіки, то віддавайте перевагу простим шрифтам. Пам’ятайте, що зміст ваших запрошень - це не текст в документі Word і проводити маніпуляції зі шрифтами в цьому випадку не варто: різні за розміром шрифти, виділення курсивом або підкреслення тексту, як показує практика, надають запрошеннями «дешевий» вид. Зазвичай фірми, де замовляють запрошення, самі рекомендують найбільш підходящі шрифти під конкретний дизайн листівок.

Дизайн

З текстом все ясно, а як бути з дизайном запрошень листівок? Тут можна дати волю фантазії, особливо якщо ця фантазія підкріплена великими фінансовими можливостями.

Можна замовити запрошення у вигляді шовкових хусток, корон або шоколадних фігурок. Або ж нанести незвичайні елементи дизайну на листівки, скажімо, використовуйте тиснення фольгою в поєднанні з карбуванням для створення багатовимірного 3-D ефекту.

Однак не варто надто захоплюватися оригінальними ідеями. При виборі дизайну думайте в першу чергу не про те, як убити гостей наповал, а про стилістику вашого весілля. Так, в дизайні запрошень листівок можна повторити деталі оформлення весілля, колірну гамму.

Весільна поліграфія - це далеко не тільки запрошення листівки, а й такі святкові елементи, як картки Save the Date (попередні запрошення), розсадочні картки, банкетне меню, гостьова книга і т.д. Все це, включаючи запрошення, повинно бути оформлено в єдиній стилістиці. Так що краще замовляти весь поліграфічний комплект відразу. Це додасть оформлення вашого весілля елегантності і солідності.

З метою економії або заради оригінальності деякі молодята роблять запрошення своїми руками. Звичайно, якщо у вас золоті руки і творча жилка, такий hand made напевно винагородиться захопленими відгуками ваших гостей.