Вибираємо масажне крісло

Хороший професійний масаж здатний творити чудеса: зняти м'язовий тонус, набутий в результаті хронічної втоми, прибрати нервову напругу, налагодити сон і навіть відкоригувати фігуру. Однак в шаленому ритмі сучасного життя не кожен може регулярно вибиратися на сеанси цілющого масажу. В такому випадку руки вмілого костоправа може замінити масажне крісло.

Як вибрати масажне крісло? Якщо ви задаєтеся таким питанням, значить, ви вже майже зважилися на покупку. Можливо, ви десь бачили такий пристрій, відчували його на собі і залишилися задоволені. А може бути, ви почули від знайомих або в мережі Інтернет позитивні відгуки про цей аксесуар. Тому до вибору масажного крісла необхідно поставитися з максимальною серйозністю.

Зокрема, необхідно вивчити основні параметри та можливі опції обладнання, інакше ризик витратити солідну суму, але розчаруватися у виборі буде вкрай високим. А на сайті https://belief.net.ua/massazhnye-kresla ви зможете вигідно придбати найоптимальнішу для себе модель масажного крісла.

Види масажу

1. Роликовий масаж. Під обшивкою крісла розташовуються невеликі ролики, які переміщаючись, виконують масаж тіла. В ідеалі ролики повинні знаходитися у всіх масажних зонах, а саме в районі спини, попереку, плечей, шиї, стегон, сідниць, литок і стоп. Причому вкрай бажана наявність можливості відключати ролики в кожній з областей окремо, на випадок, коли масаж певних частин тіла протипоказаний з тих чи інших причин.

Переміщатися ролики можуть вгору-вниз, вправо-вліво і по колу. Чим більше варіантів пересування роликів (напрямок, швидкість, сила натиску і т.д.), тим вище ймовірність, що ви зможете підібрати ідеальний для себе режим, який буде влаштовувати за всіма показниками.

2. Вібраційний масаж. Спеціальний механізм, вбудований в крісло, створює дрібні вібраційні коливання, що впливають не тільки на м’язи, але і на організм в цілому. Зокрема, поліпшується кровообіг у внутрішніх органах, що позитивно впливає на їх функціонування, в тому числі дозволяє ефективніше знімати запалення.

При виборі масажного крісла рекомендуємо звертати увагу на режими вібраційного масажу, їх повинно бути декілька з різною інтенсивністю. Ну і не варто забувати, що вібрація протипоказана при деяких захворюваннях, включаючи варикозне розширення вен і наявність кардіостимуляторів.

3. Повітряний масаж. Один з найбільш делікатних видів масажу, при цьому дуже приємний і позитивно впливає на кровообіг. Вбудовані в крісло подушки надуваються і здуваються з певною періодичністю, надаючи незначний тиск на шкірні покриви і м’язи. Масаж ідеальний для відновлення втомлених м’язів після тренувань та інших фізичних навантажень. При виборі масажного крісла звертайте увагу на розташування повітряних подушок, чим їх більше - тим краще.

Опції масажних крісел

Наявність великої кількості варіантів масажу ще не гарантує, що крісло буде зручним і практичним. Адже важливим є і наявність певних опцій, які ми розглянемо нижче.

1. Налаштування крісла під себе. У хороших масажних крісел передбачено регулювання кута нахилу спинки, висоти підлокітників і висоти підставок для ніг. Дані регулювання дозволяють налаштувати крісло під себе, в незалежності від росту.

2. Нульова гравітація. Особливий режим розташування крісла з максимально рівномірним розподілом навантаження на всі частини тіла. У такому положенні людина практично перестає відчувати свою вагу і створюється відчуття, близьке до невагомості. Це не тільки прикольно і приємно, а й корисно, так як відпочивають суглоби, на які протягом дня доводиться найбільш високе навантаження.

3. Контроль серцебиття. Деякі види масажу можуть мати тонізуючий ефект і призводити до прискореного серцебиття. Даний процес бажано контролювати, щоб своєчасно припиняти масаж. Також має сенс виключати режими масажу, що володіють надмірним впливом на серце. Щоб це зробити, можна використовувати сторонні пульсометри, але зручніше, коли контроль роботи серця вбудований прямо в крісло.

4. Сканування тіла. Просунута електроніка сканує тіло і визначає основні його параметри, після чого налаштовує крісло відповідно до персональних анатомічними особливостями. Дана опція зручна, так як не потрібно виконувати настройку самостійно.

5. Розтягування тіла. Можливість розтягування тіла, як правило, є на кріслах з повітряним масажем, так як для даної процедури використовуються ті ж подушки. Окремі ділянки тіла затискаються між подушками, які після заповнення повітрям трохи розсуваються в різні боки (вгору-вниз). В результаті тіло делікатно розтягується (переважно спина), що покращує поставу і є хорошою профілактикою міжхребцевих гриж.

6. Настройка пам’яті. Вкрай важлива опція для крісел з великою кількістю видів і режимів масажу. Опція дозволяє запам’ятовувати види і режими масажу, а також їх послідовність і використовувати збережені настройки при наступних сеансах.

7. Розгойдування. Ритмічне, але плавне розгойдування крісла по закінченню сеансу масажу з діапазоном 3-5 см. Ефект від розгойдування наступний: тіло повністю розслабляється і заспокоюється нервова система. Використовувати розгойдування рекомендується перед сном.