Bugatti Chiron встановив світовий рекорд

Фірма Bugatti спеціально допрацювала купе Chiron для встановлення нового світового рекорду швидкості в класі серійних автомобілів. Це означає, що через деякий час гіперкар, здатний розігнатися до майже 500 км/год, надійде в продаж.

Заїзди проходили 2 серпня на тестовому полігоні Volkswagen в німецькій комуні Ера-Лессін (Нижня Саксонія). За кермом нової, найбільш швидкісної версії Bugatti Chiron перебував 58-річний британський гонщик Енді Уоллес, досвідчений приборкувач всіляких спортпрототипів.

Рекордний Chiron теж поки прототип, але передсерійний, тобто дебют комерційної версії не за горами, а поки прес-служба Bugatti в якості затравки рапортувала про його безпрецедентні динамічні якості: німецька наглядова організація TÜV зафіксувала максимальні 490,484 км/год. Тут можна лише додати одне: хорошому авто - гідне фарбування, а ось сайт, СТО “АВТОСОЛО” автомалярний цех якого здійснює фарбування авто любої складності і на найвищому рівні!

Серійна версія Chiron швидше за все, буде називатися Super Sport і отримає всі відмінні риси прототипу: подовжену на 25 см корму, оригінальне аеродинамічний оперення, зменшений дорожній просвіт, високошвидкісні шини Michelin і збільшену з 1 500 до 1 600 к.с. потужність двигуна. Стандартний 1 500-сильний Chiron розганяється до 100 км/год за 2,4 с., А його максимальна швидкість складає 420 км/год.

Попередній світовий рекорд швидкості в класі серійних машин встановила в 2017 році фірма Koenigsegg на клієнтському купе Agera RS: середня максимальна швидкість двох заїздів в протилежних напрямках склала 446,97 км/год, а абсолютний максимум - 457,49 км/год . До цього рекорд належав гіперкару Bugatti Veyron 16.4 Super Sport - 431,072 км/год.

Варто тзазначити, що У 2017 році американське тюнінг-ательє Hennessey Performance представило гіперкар власної розробки на ім’я Venom F5 з двигуном V8 потужністю 1 622 к.с. і пообіцяв, що він зможе розганятися до 300 миль / год (482 км / год). На жаль, на ділі заявлені характеристики поки не підтверджені, а Bugatti вже попереду.

Втім, нинішній глава Bugatti Стефан Вінкельман в інтерв’ю журналу Top Gear заявив, що нинішній рекорд швидкості для французької марки останній і брати нові висоти в даній дисципліні вона не планує, так що Koenigsegg, Hennessey та інші бажаючі ще цілком можуть самоствердитися.