Лінолеум: його можливості і догляд

Сучасний ринок настільки заповнений великою кількістю різноманітних підлогових покриттів, що деякі покупці навіть перестали звертати увагу на «старий добрий» лінолеум.

І це величезна помилка, адже його сучасна модифікація, зокрема лінолеуму Tarkett, що пропонується на http://solodecor.com.ua/linoleum-tarkett.html - це комплексне рішення багатьох потреб: якісне і тепле підлогове покриття, хороший шумо- і утеплювач, привабливе декоративне покриття, а ціни на лінолеум приємно радують.

Та що вже там нове покоління цього матеріалу, ви тільки згадайте, скільки пар домашнього взуття було стоптано об лінолеум, а йому хоч би що! Зараз покупці, розчарувавшись в нових підлогових покриттях, повертаються до перевіреного роками виробу. Давайте згадаємо, які можливості нам дає вибір лінолеуму.

- Лінолеум - це вже повністю готове покриття, яке необхідно тільки правильно і якісно укласти, необхідності нанесення додаткового захисного шару, як, наприклад, для паркетного статі, немає;

- Монтаж лінолеуму - проста процедура, з якою зможе впоратися кожен навіть з мінімальними навичками;

- Матеріал м’який, міцний і еластичний;

- Він досить простий в догляді, а правильно підібраний малюнок допоможе приховати сліди бруду при неможливості проведення частих вологих прибирань;

- Чудово ізолює від проникнення стороннього шуму і добре утримує тепло в приміщенні;

- Має антиковзаючі властивості;

- Лінолеум стійкий до впливу кислот;

- Пропонується величезний вибір кольорів і декору: малюнки, імітація паркету, каменю, ламінату;

- Ідеально підходить для настилу системи «теплої підлоги»;

- Ціни на лінолеум доступні для кожного споживача.

Догляд за лінолеумом

Також хотілося б окремо виділити питання догляду за лінолеумом, на жаль, не всі вміють це робити навіть незважаючи на всю простоту.

При можливості краще мінімізувати потрапляння на лінолеум шматочків землі, піску або інших абразивів. При зіткненні з гарячими предметами поверхню цього підлогового покриття може втратити зовнішній вигляд або деформуватися, так що будьте обережніше. Незважаючи на всю міцність матеріалу, при перетягуванні важких предметів поверхню також може отримати пошкодження. Будь-які забруднення: фарба, фломастер, різні рідини рекомендується видаляти з поверхні якомога швидше, поки не сталося вбирання в верхні шари.

Мити лінолеум можна з будь-яким миючим засобом з будь-якою частотою. До речі, часте використання щіток, мочалок або абразивних засобів не рекомендується щоб уникнути появи мікроподряпин.