Для чого потрібна і як правильно вибрати термобілизну

Досягнення цивілізації торкнулися багатьох сфер людства. Одним з них можна назвати термобілизну для спорту, що є новим щаблем, який змінює не тільки вигляд спортсмена, але і його вимоги до рівня комфорту.

Давайте розглянемо навіщо потрібно і як правильно вибрати термобілизну для велосипедного спорту, туризму, і інших активних видів діяльностя, а тут https://alpinesport.com.ua/for-man/men-thermowear, власне, можна вигідно придбати якісну термобілизну від відомих виробників.

Для чого потрібна термобілизна

Чим відрізняється термобілизна для спорту від звичайної білизни?

- по-перше, можна помітити незвичайне плетіння, що становить основу тканини.

- по-друге, термобілизна не допускає проникнення холоду до тіла людини, завдяки цьому особливому плетіння, всередині якого утворюється повітряний прошарок. Повітря, що знаходиться всередині плетених осередків, грає роль буфера.

- подібне плетіння дозволяє шкірі вільно дихати. Це пояснюється хорошим повітрообміном через термобілизну. Разом з повітрям йде і зайва волога, яка може утворюватися на шкірі тіла людини. Таким чином, якості термобілизни повинні по достоїнству оцінити люди, які завжди в русі. Тепло, що виробляється самою людиною, не тільки зберігається, але і сприяє відчуттю комфорту в будь-яку погоду.

Обмежень для використання термобілизни немає. Її можна надягати кожен день. Для людей, що займаються фізичними вправами на відкритому повітрі і для спортсменів, термобілизна має підвищену здатність виводити зайву вологу.

Часто можна почути, що унікальні особливості термобілизни це просто вигадка. Але, так говорять ті, хто звик вести малорухливий спосіб життя або не довіряти чомусь новому, прогресивному. Щоб відчути ефективність термобілизни, потрібно рухатися. Хоча б пройтися пішки по парку.

Гріючись на вулиці від фізичних навантажень, людина нерідко починає потіти. Так створюється серйозна небезпека переохолодження. Ні шерсть, ні бавовняна тканина не здатні вберегти від цієї неприємності. Термобілизна ж робить так, що поверхня тіла залишається сухою і теплою. Мікроволокно тканини швидко вбирає вологу, піднімаючи її догори, де вона випаровується.

Яку термобілизну краще вибрати в залежності від матеріалу і товщини

Зрозуміти, що перед вами саме термобілизна для спорту, можна, звернувши увагу на матеріал, з якого вона створена. У більшості випадків до складу термобілизни входять бавовна, шерсть, поліестер або поліпропілен. Можливі поєднання цих матеріалів. Якщо побачите, що матеріали термобілизни в основному складають синтетичні волокна, не лякайтеся. Це означає, що здатність білизни виводити вологу набагато більше, ніж, якби вона була зроблена тільки з натуральних ниток. Поліпропілен довів свою ефективність тим, що абсолютно не вбирає вологу, тому при виробництві термобілизни його використовують в першу чергу.

Як вже було сказано, вибрати собі правильну термобілизну зможе будь-хто. Особливою популярністю воно користується у спортсменів, які займаються альпінізмом, бігом на лижах і іншими видами спорту на відкритому повітрі і навіть на воді. Звичайно, білизна, створена для звичайного прання, не володіє всіма властивостями, які стануть в нагоді в екстремальних умовах. Тому часто в його склад входять натуральні нитки бавовни або вовни. Для професійних спортсменів краща термобілизна виготовляється виключно з синтетики.

Якість термобілизни, що дозволяють зберігати тепло, визначаються її товщиною. Вірніше, тут доречно вести мову про вагу виробу. Адже товщина в цьому випадку говорить про те, наскільки більше або менше може бути повітряний прошарок. Все залежить від переплетення ниток. Легкість виробу говорить про те, що зігрітися буде важче. Відповідно для зими вибирайте більш товсту і важку термобілизну, яке є найтеплішою.

Термобілизна може бути легкою або не дуже, але завжди багатофункціональною. Воно регулює рівень вологості і температуру тіла. Відводячи зайву вологу, не допускає перевитрати енергії організму і переохолодження. Білизна швидко висихає і, завдяки цьому, замерзнути не вийде. Можна сказати, що тепловтрати зводяться до нуля.

Догляд за термобілизною - як правильно прати

Якщо ви вже купили термобілизну, то ознайомтеся з рекомендаціями по догляду, дотримуючись яких ви будете користуватися ним протягом довгого часу. Отже, найважливіше, це як правильно прати термобілизну. Не можна прати таку білизну, використовуючи речовини для миття і відбілювання. Прання термобілизни повинно проводитися при температурі не вище 30 ° С.

Після цього білизну повинна висохнути без застосування додаткових засобів для сушіння білизни. Гладити її не рекомендується і в хімчистку віддавати також не варто.